ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Μεταφορών: Ο πολιτισμός διαμορφώνει κοινωνική πολιτική

Εγκαινίασε την ομαδική έκθεση έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Ο Κόσμος μας» στον Πολυχώρο Λόγου και Τέχνης «ΡΟΕΣ»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο πολιτισμός, μέσα από την τέχνη, είναι μια παγκόσμια γλώσσα που έχει την ικανότητα να ενώνει, να διαμορφώνει κοινωνική πολιτική, και να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου το βράδυ της Τρίτης.

Εγκαινιάζοντας την ομαδική έκθεση έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Ο Κόσμος μας» στον Πολυχώρο Λόγου και Τέχνης «ΡΟΕΣ» η Υπουργός είπε ότι ζωγραφική «είναι φως γιατί αφουγκράζεται την φωνή των βουβών πραγμάτων τους δίνει έκφραση, και τα μετουσιώνει σε κώδικα απτό, ορατό, σε πράξη ζωντανή και αναντίρρητη»

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών πρόσθεσε ότι « η ζωγραφική και γενικότερα η τέχνη δίνουν χρώμα και ποιότητα στον κόσμο μας ενώ κάθε εικαστικό γεγονός αποτελεί βήμα προόδου και ενίσχυσης του πολιτισμού, τόσο γιατί φέρνει σε επαφή το κοινό με τις τέχνες, όσο και γιατί δίνει την ευκαιρία γνωριμίας με το έργο των καλλιτεχνών».

Ακολούθως, η Βασιλική Αναστασιάδη, συνεχάρη τους δημιουργούς που συμμετέχουν στην έκθεση σημειώνοντας ότι «η προσφορά τους στην ζωγραφική, την τέχνη και κατ’ επέκταση στον πολιτισμό, είναι ανεκτίμητη».

«Ας αφήσουμε λοιπόν τα χρώματα να μας μιλήσουν και να μας ταξιδέψουν στον κόσμο των δημιουργών τους, καθώς αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές» είπε κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Η βιογραφία θα είναι γραμμένη από τον ομότεχνό του Μπλέικ Μπέιλι, γνωστό μεταξύ άλλων για τις βιογραφίες του Τζον Τσίβερ και του Ρίτσαρντ Γέιτς

Βιογραφία του Ροθ το 2021

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Αμερικανού συγγραφέα πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου 2021
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ