ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΠΑΝ: Η νομοθεσία για εμπλουτισμό δημοσίων κτιρίων με έργα τέχνης βρίσκεται σε ισχύ

Από το 2009 την ευθύνη διεξαγωγής του σχετικού δημόσιου διαγωνισμού έχει ο κρατικός φορέας στον οποίο ανήκει το ανεγειρόμενο κτίριο.

ΑΜΠΕ

Η νομοθεσία για τον εμπλουτισμό δημοσίων κτιρίων με έργα τέχνης (Νόμος 57(1) 2009) βρίσκεται σε ισχύ και για κάθε προϋπολογιζόμενο κτίριο πρέπει να συμπεριλαμβάνεται πρόνοια με ποσό ισοδύναμο προς ένα τοις εκατόν (1%) της συνολικής δαπάνης για την αγορά έργων τέχνης και εγκατάστασής τους στο κτίριο, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Αναφορικά με δημόσια συζήτηση που γίνεται σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τον εμπλουτισμό δημοσίων κτηρίων με έργα τέχνης (Νόμος 57(1) 2009), το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι από το 2009 την ευθύνη διεξαγωγής του σχετικού δημόσιου διαγωνισμού έχει ο κρατικός φορέας στον οποίο ανήκει το ανεγειρόμενο κτίριο.

Αναφέρει, επίσης, ότι το Υπουργείο συμπεριλαμβάνει σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό όλων των σχολείων ή άλλων κτιρίων που κατασκευάζονται υπό την ευθύνη του και στη συνέχεια, εναπόκειται στους τελικούς αποδέκτες του κτηρίου να πραγματοποιήσουν διαγωνισμό και να αποκτήσουν τα αντίστοιχα έργα τέχνης.

Σημειώνει ότι ισχύουν πάγιες οδηγίες του Υπουργείου προς τις σχολικές εφορείες που διαχειρίζονται κτίρια που κατασκευάζονται και τους αποδίδονται, ούτως ώστε να αποκτούν μέσω διαγωνισμού τα προβλεπόμενα έργα τέχνης. Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι πρόσφατα έχει γίνει σχετική υπενθύμιση, ενώ το Υπουργείο έχει διαθέσιμα τα αντίστοιχα κονδύλια και πρόκειται να ελέγξει για τυχόν εκκρεμότητες προκειμένου να υλοποιηθεί η προβλεπόμενη απόκτηση έργων τέχνης.

Σημειώνει, τέλος, ότι για όλα τα υπόλοιπα κτίρια του δημόσιου τομέα την ευθύνη εφαρμογής της νομοθεσίας έχουν οι αντίστοιχοι κρατικοί φορείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Μοναδικός περιορισμός για τη συναυλία των Foo Fighters είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι Foo Fighters χωρίς μάσκες

Θα βρεθούν στο Madison Square Garden, για να δώσουν την πρώτη συναυλία που πραγματοποιείται μετά τον Μάρτιο του 2020
Kathimerini.gr
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ