ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Brain gain σε πρώτο πρόσωπο

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μισό εκατομμύριο Έλληνες έφυγαν για να κυνηγήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό από το 2008 και μετά. Και δυστυχώς αφορούσαν το πιο παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα, μια δεκαετία μετά το ξέσπασμα της κρίσης, παρατηρείται μια δειλή, για την ώρα, αντίστροφη πορεία. Όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας επιλέγουν να επιστρέψουν πίσω. Προσεγγίσαμε έξι από αυτούς και τους ρωτήσαμε τι μέτρησε στην επιλογή τους, πόσο καιρό το σκέφτονταν και αν άξιζε το ρίσκο της απόφασης.

Περπατάμε στο κέντρο της πρωτεύουσας και ανακαλύπτουμε πέντε νέα στέκια για κάθε γούστο στις γειτονιές του κέντρου. Από την οδό Αθηνάς μέχρι το Θησείο και τα Εξάρχεια συναντήσαμε καντίνες, εστιατόρια και άλλα πρωτότυπα γαστρονομικά πρότζεκτ που τραβούν την προσοχή και ανοίγουν την όρεξη καταμεσής του φθινοπώρου.

Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, το περιοδικό Rolling Stone ανανέωσε τη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια στην ιστορία, προκαλώντας παλιρροϊκό κύμα αντιδράσεων για το κατά πόσο η μοντέρνα εκδοχή είναι και η «σωστή». Αλήθεια, η ιστορία της μουσικής μπορεί να χωρέσει σε μια λίστα;

Ελάτε να δούμε μαζί τη «νέα» Κυψέλη! Η παλιά, αστική γειτονιά της Αθήνας προσελκύει τα τελευταία δύο χρόνια όλο και περισσότερους νέους κατοίκους, ανήσυχους επισκέπτες αλλά και ολοκαίνουργια στέκια που αξιοποιούν το αρχιτεκτονικό λούστρο άλλων, καλύτερων εποχών.

Μαζί ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ και το ημερολόγιο Κατοχής Α τόμος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση