ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γαστρονόμος Οκτωβρίου - Η μυθική κουζίνα του Πόντου

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου μαζί με την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια μεγάλη έρευνα, μια συγκινητική καταγραφή για τη μυθική κουζίνα του Πόντου. Πόντος! Μια θάλασσα γεύσης. Εξαίσιες μαγείρισσες μάς καλοδέχτηκαν στο σπιτικό τους, άνοιξαν τα παλιά συνταγολόγιά τους και μας έδειξαν παμπάλαιες οικογενειακές συνταγές φερμένες από τον Πόντο, φερμένες στο σήμερα. Έστρωσαν οικογενειακά τραπέζια και μας προσκάλεσαν να δοκιμάσουμε την κουζίνα τους, την πλούσια, απλή, την ξεχασμένη, αλλά που μαγειρεύεται ακόμα, μια κουζίνα αιώνων που καλύπτει σύγχρονες ανάγκες.

Ο Βασίλης Καλλίδης ξετύλιξε τις παιδικές του γευστικές αναμνήσεις πάνω από ένα πιάτο ευωδιαστό τανωμένο σορβά. Και μετά από το απολαυστικό ταξίδι στην ποντιακή κουζίνα με τα αναρίθμητα και ευφάνταστα ζυμωτά της, σερβίρουμε τα πιο νόστιμα γλυκά, χωρίς γλουτένη, με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου.

Στην κουζίνα της μπήκε η δική μας Αθηνά Λοϊζίδου και μας ετοίμασε γλυκοπατάτες με σιρόπι σφενδάμου και βοδινό με γλυκά δαμάσκηνα, ενώ η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς σερβίρει υπέροχο κοτόπουλο σουβλάκι με πάστα κόκκινης πιπεριάς. 

Επίσης, το πακέτο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ περιλαμβάνει ακόμη ένα τεύχος του Romano Scarpa με τίτλο «Το αίνιγμα της πράσινης σφίγγας» καθώς και την Ειδική Έκδοση για τα Στεγαστικά Δάνεια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση