ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η εξομολόγηση του Γιώργου Χρυσοστόμου

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς του, με ένα εύρος ικανοτήτων και μια δυναμική που θα ζήλευε χολιγουντιανός σταρ. Φέτος τον βρίσκουμε στο θέατρο ARK, σε μια παράσταση που συζητιέται στην θεατρόφιλη Αθήνα, να καταθέτει επί σκηνής την πιο ώριμη ίσως ερμηνεία της καριέρας του ως alter ego του Χίτλερ, στη μακάβρια φάρσα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, Η άνοδος του Αρτούρο Ούι, που σκηνοθετεί ο Άρης Μπινιάρης, μια παράσταση για τους μηχανισμούς που στηρίζουν και εκτρέφουν τον φασισμό.

Το «Κ» συνάντησε τον Γιώργο Χρυσοστόμου. «Το προφίλ μου είναι αμυντικό, γιατί σταθερά νιώθω πολύ ευάλωτος», μας είπε. «Στενοχωριέμαι εύκολα, γι’ αυτό πολλές φορές προετοιμάζω την άμυνά μου, προκειμένου να προλάβω να μην πληγωθώ. Νιώθω σαν παιδάκι που έπαιζε χαρούμενο και κάποια στιγμή κάποιος έβαλε τις φωνές και ακύρωσε τη χαρά του».
Μας μίλησε για το πως αυτόν το καιρό είναι σε μια φάση που γεύεται τους καρπούς της υπομονής και της επιμονής του, αλλά και για τις σκιώδεις πλευρές της επιτυχίας. «Εγώ πρωτοβγήκα το 2001 στο θέατρο ως πρωταγωνιστής και μετά κατέρρευσα για έξι χρόνια. Δεν με ζήτησε κανείς. Αυτό είχε να κάνει και με τη χαλαρή έπαρση που φέρει ένας εικοσάρης. Η πολλή σιγουριά ήταν ένα θέμα. Κοιτώντας πίσω, διαπιστώνω ότι η διάρκεια έχει μεγαλύτερη σημασία από την ορμή και την επιτυχία. Η επιτυχία είναι μια ασφαλής θέση, αλλά καθόλου ζηλευτή, γιατί όλοι σου ζητούν μετά κάτι πιο μεγάλο, περιμένοντας στη γωνία να δουν πού θα καταρρεύσεις».
Μαζί ΤV Οδηγός και Συνθήκη Λωζάννης Β’.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση