ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι Γελοιογραφίες της χρονιάς

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αν μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ένα πετυχημένο σκίτσο μπορεί να σίγουρα να μεταφέρει πολλές περισσότερες. Πόσο μάλιστα, όταν πρόκειται για τη δουλειά των κορυφαίων σκιτσογράφων της Καθημερινής, συγκεντρωμένη σε ένα τόμο-αφιέρωμα στο 2022!

Οι Γελοιογραφίες, η ειδική έκδοση που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή, αποτυπώνει το πνεύμα και τις συνθήκες μιας χρονιάς έντονης και ιδιαίτερης. Ένας πρωτότυπος απολογισμός μέσα από τη σατιρική ματιά των Ηλία Μακρή, Ανδρέα Πετρουλάκη και Δημήτρη Χαντζόπουλου. Τρεις καταξιωμένοι δημιουργοί, τρεις διαφορετικές ματιές, τρεις ξεχωριστές προσεγγίσεις για ό,τι μας απασχόλησε καθημερινά τη χρονιά που πέρασε στην κοινωνία, την πολιτική, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η δύναμη του κάθε σκίτσου το κάνει να ξεπερνάει τα όρια της καταγραφής, αποτελώντας ένα ουσιώδες, διαχρονικό σχόλιο, που αξιοποιεί τη δύναμη της εικόνας και του λόγου -ο οποίος κάποιες φορές δεν απαιτείται καν- με τον πιο απλό, αλλά καίριο τρόπο.

Πόσο μάλιστα, όταν τα καλύτερα από αυτά είναι συγκεντρωμένα σε μία τέτοια έκδοση, αφετηρία για σκέψη -και φυσικά, γέλιο. Αν είναι να κρατήσουμε κάποια πράγματα από αυτή τη χρονιά, ένα από αυτά σίγουρα είναι και οι Γελοιογραφίες!

Μαζί ο 4os και τελευταίος Τόμος Romano Scarpa, Κ και New York Times

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση