ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι μικροί «ολυμπιακοί» της γειτονιάς

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι μεταναστευτικές κοινότητες της Αθήνας έχουν τα δικά τους αγαπημένα αθλήματα. Τους συναντήσαμε σε αλάνες, πάρκα και γηπεδάκια της μεγάλης πόλης, στο απόγειο του ελληνικού καλοκαιριού και εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων. Μιλήσαμε για το σπορ που έμαθαν να αγαπούν· οι επιρροές της κοινότητας και η αθλητική παράδοση των χωρών καταγωγής τους ήταν εμφανείς. Όπως και τα κίνητρα της συμμετοχής τους στο παιχνίδι, τα διαχρονικά θέλγητρα του αθλητισμού: η ψυχική εκτόνωση, η δωρεάν, ελεύθερη ψυχαγωγία.

Με αφορμή το θλιβερό φόντο της επικαιρότητας προσπαθούμε να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ που αποκαλύπτουν μια πολύ ζοφερή πραγματικότητα για τα μεσογειακά δάση. Διαβάστε τη συζήτηση περί τουρισμού με έναν κατ’εξοχήν ειδικό του χώρου, τον πολυβραβευμένο Αμερικανό δημοσιογράφο Πίτερ Γκρίνμπεργκ, ο οποίος πέρασε δέκα χορταστικές μέρες στην Ελλάδα. Κι ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες φτάνουν στο τέλος τους αναρωτιόμαστε ποιος αποφασίζει τι πρέπει να φοράει ένας πρωταθλητής. Οι σεξιστικοί ενδυματολογικοί κανόνες υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στα αθλήματα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα οι γυναίκες επιχειρούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Ταξιδέψτε μαζί μας στην Κέρκυρα να περπατήσουμε στα χνάρια του Corfu Design Route που φέρνει κοντά δέκα δημιουργούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί, των οποίων η ματιά και οι πορείες μαρτυρούν ότι όντως κάτι γίνεται σε αυτόν τον γοητευτικό τόπο με την πλούσια ιστορία από την εποχή της αρχαιότητας. Και ανακαλύψτε αποστάγματα με βαθιά αρώματα και πολυπλοκότητα, φρούτα, εκλεπτυσμένες τεχνικές – τα νέα ποτά της μόδας τα έχουν όλα: εκτός από αλκοόλ.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ», το must και το Disney που κυκλοφορούν στις 5 Σεπτεμβρίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ένατος τόμος αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Ο όγδοος τόμος αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ