ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι πιονιέροι της Ηπείρου

Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δυο Άγγλοι συνεργάτες του «Κ», ένας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος, ταξιδεύουν στο Ζαγόρι με ποδήλατα και ανακαλύπτουν, με τη φρέσκια ματιά του ξένου, τις προσπάθειες νέων ανθρώπων να φέρουν τη βιώσιμη ανάπτυξη παντρεύοντας την ποιοτική παραγωγή, τον τουρισμό, την παράδοση και την προστασία της φύσης.

«Zώντας ήδη πέντε χρόνια στην Ελλάδα, ήταν διακαής επιθυμία μου να γνωρίσω την Ήπειρο, μια απ’ τις πιο αρχέγονες, απομονωμένες και ως σήμερα λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας», γράφει ο Άλεξ Κινγκ. «Αυτό που διαπίστωσα στο ποδηλατικό οδοιπορικό μας στην περιοχή γι’ αυτό το περιοδικό, ήταν ότι έχει μια μαγική διαχρονικότητα, που εντυπώνεται ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσοι περνούν από εκεί».

Ποστ από τις διακοπές. Δεκατρείς συνεργάτες του «Κ» γράφουν για το δικό τους καλοκαίρι. Πρώτη φορά σε νησί με παιδί, επιστροφή στην ασφάλεια του οικογενειακού εξοχικού, εμπειρίες εκτός τουριστικής πεπατημένης, νοσταλγία για χαμένους παραδείσους και σκιρτήματα μιας Ελλάδας που πασχίζει να κρατήσει την αυθεντικότητά της. Ένα μίγμα ιστοριών στις οποίες, πιθανότατα, θα αναγνωρίσετε κάτι και από τις δικές σας διακοπές.

Ισέι Μιγιάκε, ένας αποχαιρετισμός στον σχεδιαστή της ελευθερίας και της χαράς. Το επτάχρονο παιδί που επιβίωσε από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα εξελίχθηκε σε έναν οραματιστή δημιουργό της καινοτομίας, της ένωσης της μόδας με την τεχνολογία, των ανατρεπτικών πρώτων υλών και ενός πολύχρωμου φορέσιμου φουτουρισμού που βρήκε τη θέση του στην καθημερινότητά μας, όχι μόνο στην πασαρέλα ή σε αβάν γκαρντ φωτογραφίσεις μόδας. «Τα ρούχα δεν είναι αφηρημένα όπως η αρχιτεκτονική ή το γραφιστικό ντιζάιν, είναι ο δημόσιος αντικατοπτρισμός της ανθρώπινης χαράς και ελπίδας», είχε πει παλαιότερα σε συνέντευξή του.

Για ποτό στο κέντρο της πόλης. Πέντε μπαρ. Πέντε κολάζ ποτών, μουσικών, ανθρώπων. Καρτ ποστάλ από το αθηναϊκό κέντρο, που αυτές τις μέρες είναι ήσυχο κι αλέγκρο μαζί.

Μπορούμε να αποκτήσουμε νέο σώμα σε τριάντα συνεδρίες; Η πανδημία έφερε το πιλάτες ξανά στο προσκήνιο, και μια νέα γενιά μαθαίνει να φροντίζει το σώμα της, αξιοποιώντας την κλασική συνταγή των ασκήσεων, αλλά και καινούργιες μεθόδους. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε, έχουμε απαντήσεις στις βασικές σας απορίες.

Από το Μπρούκλιν στην Πάρο. Ο κεραμίστας Τοντ Μάρσαρντ τόλμησε να αφήσει πίσω

του μια σπουδαία καριέρα στη φωτογραφία μόδας και την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη, για την ατμόσφαιρα και το φως των Κυκλάδων και την ανάγκη του να ξυπνά ικανοποιημένος με τις επιλογές της ζωής του.

Μαζί B.People, Έξοδος Τόμος 9 και New York Times

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

Ποια είναι τα καλύτερα bars της Κύπρουꓼ - Αυτή την Κυριακή μαζί με την «Καθημερινή»
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ