ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Πελέ. Ο άνθρωπος, ο μύθος»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το όνομα Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο ίσως να μην λέει πολλά. Το προσωνύμιο Πελέ όμως, «μιλάει» σε κάθε ποδοσφαιρόφιλο του πλανήτη. Ένας παίκτης-σύμβολο που μάγευε κοινό και αντιπάλους σε κάθε παιχνίδι, είτε ως πιτσιρικάς στις αλάνες της γενέτειράς του, είτε ως αναγνωρισμένος πλέον διεθνής στο κατάμεστο Μαρακανά.

Πελέ. Ο άνθρωπος, ο μύθος. Μη χάσετε την απόλυτη, συλλεκτική έκδοση για τον βασιλιά του ποδοσφαίρου, που σε μια εποχή χωρίς τα σημερινά μέσα, κατάφερε και έγινε γνωστός ακόμα και στην πλέον απόμακρη γωνιά του κόσμου όπου λατρευόταν η «στρογγυλή θεά». Ένας πραγματικός σούπερ σταρ, πρώτος ανάμεσα στους πρώτους της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας του 1970, «της καλύτερης ομάδας όλων των εποχών».

Μέσα σε 200 σελίδες, 16 αρθρογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτυπώνουν την ζωή και πορεία του «εθνικού θησαυρού» της Βραζιλίας, του γνωστού και ως «μαύρο διαμάντι», μαζί με 100 ιστορικές και σπάνιες φωτογραφίες. 

Χιλιάδες παιχνίδια και γκολ με τη Bauru, τη Santos, τη New York Cosmos και τους «καριόκας», δεκάδες διακρίσεις, μια ανεπανάληπτη καριέρα, μουσική, κινηματογράφος, πολιτική, Πρεσβευτής του ΟΗΕ και της UNESCO και στο κέντρο όλων ένα σύνθημα: Το παιχνίδι πάνω απ’ όλα.

Μαζί Κ και Ιδιωτική Εκπαίδευση. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση