Kathimerini.com.cy
Υπάρχει κάτι που μπορεί ακόμα να μας σοκάρει στο σινεμά; Με αφορμή την πρεμιέρα του πολυσυζητημένου Sirāt, επανεξετάζουμε αυτή τη γοητευτική κινηματογραφική ελίτ που παίζει στα δάχτυλα το στοιχείο της πρόκλησης.
Η διακεκριμένη ντοκιμαντερίστρια Εύα Στεφανή μιλάει στο «Κ» για την τέχνη, τον έρωτα, τους φοιτητές της και το ιδιότυπο φιλμ που έφτιαξε με πρωταγωνιστή τον φίλο της, Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Μια ξενάγηση στον Ταύρο, μια περιοχή που ζει με το ένα πόδι στο παρελθόν, με τις μνήμες των προσφύγων, τα κατορθώματα του Φωστήρα και την ακμή των βυρσοδεψείων, αλλά και την ελπίδα της ανάπτυξης ως ενός εναλλακτικού σημείου τόσο κοντά στο αθηναϊκό κέντρο.
Πολύχρωμες εξέδρες, αδιανόητα μπερδέματα, τρομερές ανατροπές, στιγμές αγνής ποδοσφαιρικής μαγείας: Είδαμε το φετινό Κόπα Άφρικα και μεταφέρουμε όλα όσα μπορεί να χάθηκαν στη μετάφραση.
Οι Νεάντερταλ ζωγράφιζαν με κηρομπογιές, πιθανόν τρέφονταν με σκουλήκια, ενώ ήξεραν να δίνουν φιλιά στο στόμα. Έπειτα από 40.000 χρόνια, τα μακρινά μας ξαδέλφια επιστρέφουν στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Με αφορμή την κυκλοφορία επετειακών εκδόσεων της χρυσής λίρας, που για πρώτη φορά στην ιστορία της θα φέρει ελληνικό ιδιόσημο, μιλήσαμε με ανώτατα στελέχη του βρετανικού Βασιλικού Νομισματοκοπείου, για τη μακρά και ιδιότυπη σχέση ενός βρετανικού νομίσματος με την Ελλάδα.
Τα κουτούκια του χειμώνα στην Ελλάδα: Οκτώ μαγαζιά που ο χρόνος δεν άγγιξε και τα οποία συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να σερβίρουν απλά, νόστιμα πιάτα, γεμάτα θαλπωρή.
Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή».




























