ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τι θα διαβάσουμε στις φετινές διακοπές; Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Μαζί το περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ, ΗOURS και Disney

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έπειτα από μια περίεργη εκδοτική χρονιά με λιγότερες κυκλοφορίες, κλειστά βιβλιοπωλεία και διαδικτυακές αγορές, οι πρώτοι μήνες του 2021 έμοιαζαν με μια επιστροφή, και μάλιστα δυναμική, σε μια προηγούμενη κατάσταση. Το «Κ» διάβασε, διάλεξε και προτείνει βιβλία που ξεχώρισε από την πλούσια πρόσφατη παραγωγή: παγκόσμια και ελληνική πεζογραφία και ποίηση, σύγχρονα και κλασικά αναγνώσματα, αστυνομικά μυστήρια, θρίλερ και περιπέτειες, αλλά και πολλές non fiction εκδόσεις, εγχειρίδια ψυχολογίας, δοκίμια και ιστορικές μελέτες, βιογραφίες, αρχιτεκτονικά λευκώματα, επιστημονικά συγγράμματα. Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα προτάσεων, για να βρει ο καθένας το βιβλίο που ψάχνει για αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Ελληνοαμερικανίδα δρομέας Αλεξία Παππά προκάλεσε αίσθηση όταν για πρώτη φορά μίλησε δημοσίως σε βίντεό της στους New York Times για τη μάχη της με την ψυχική ασθένεια. Ακολούθησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο της με τίτλο Bravey, το οποίο αναμένεται να μεταφραστεί μέσα στον επόμενο χρόνο και στα ελληνικά. Δεν είναι σύνηθες ένας αθλητής να μιλάει για ζητήματα ψυχικής υγείας. Η δική της πρωτοβουλία, όμως, αποτέλεσε την αφετηρία για να ξεκινήσει μια σημαντική συζήτηση. Η αθλήτρια που έσπασε το ταμπού της κατάθλιψης μιλά στο «Κ» για τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει και τους νέους της στόχους.
Πριν από τέσσερις δεκαετίες ο νεαρός Νεοζηλανδός Ροντ Χάικελ επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας και αποφάσισε να κάνει έρευνα για να γράψει έναν ιστιοπλοϊκό οδηγό. Σήμερα οι οδηγοί Greek Waters Pilot θεωρούνται must για κάθε ιστιοπλοϊκή εξόρμηση στην Ελλάδα και ο Ροντ και η σύντροφός του Λουσίντα Χάικελ γνωρίζουν τις ελληνικές θάλασσες σαν την παλάμη του χεριού τους. Το ζευγάρι που εδώ και περίπου είκοσι χρόνια ταξιδεύει στα μήκη και στα πλάτη των ωκεανών μοιράζεται με το «Κ» την ιστορία του και την αγάπη του για την περιπέτεια.

Μαζί το περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ, ΗOURS και Disney

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ένατος τόμος αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Ο όγδοος τόμος αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ