ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η «μαύρη λίστα» για τους τ/κ στην τουρκική βουλή

Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επεξηγήσεις από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επεξηγήσεις από την τουρκική κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα της «μαύρης λίστας» των τ/κ. Ο πρώην διπλωμάτης και νυν βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ), Ουνάλ Τσεβίκοζ προσέφυγε στην τουρκική βουλή και ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας σε σειρά ερωτημάτων που αφορά την απαγόρευση εισόδου που επιβλήθηκε σε αντιπολιτευόμενες τ/κ προσωπικότητες.

Ο Τούρκος διπλωμάτης υπενθυμίζει ότι στις 7 Ιουλίου 2020, ο τέως στενός συνεργάτης του τ/κ ηγέτη, Αλί Μπιζντέν απελάθηκε από την Τουρκία επειδή το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των τ/κ στους οποίους η Άγκυρα πλέον απαγορεύει την είσοδο στην χώρα. Ο κ. Μπιζντέν συμπεριλήφθηκε στην «μαύρη λίστα» στις 8 Σεπτεμβρίου 2020.

Λίγο μετά, στις 11 Ιουλίου, απελάθηκε από την Τουρκία ο τ/κ ιατρός και διανοούμενος Αχμέτ Τζαβίντ Αν. Τέλος, στις 11 Οκτωβρίου απελάθηκε από την Τουρκία ο πρόεδρος του τ/κ συνδικάτου δημοσιογραφών, «Basın-Sen», Αλί Κισμίρ.

Ο κ. Τσεβίκοζ προσθέτει ότι υπάρχει η πληροφορία ότι στην τουρκική «μαύρη λίστα» συμπεριλαμβάνονται 42 τ/κ διανοούμενοι, συγγραφείς και πολιτικοί. Πρόκειται για ονόματα που ασκούν κριτική στην τουρκική κυβέρνηση.

Ο βουλευτής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από τον Τούρκο ΥΠΕΣ να απαντήσει στα ερωτήματα «Ποιοι είναι οι διανοούμενοι, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και πολιτικοί της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στους οποίους έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα μας, ποιοι είναι οι γενικοί λόγοι απαγόρευσης και οι ειδικοί λόγοι που αφορούν ξεχωριστά το κάθε άτομο»; Ο Τούρκος διπλωμάτης ζητά επίσης, ενημέρωσης για την χρονική διάρκεια της απαγόρευσης εισόδου και για το αν ο Μουσταφά Ακιντζί έχει κηρυχθεί στην Τουρκία «persona non grata» ή όχι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση