ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ριζότο με σαφράν (saffron)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για 4 μερίδες

 

Υλικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο

10 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

300 γρ. ρύζι για ριζότο

1.3 λίτρα ζεματιστό νερό στο οποίο διαλύουμε 2 κουταλάκια ζωμό λαχανικών σε σκόνη και 1 κουταλάκι σαφράν

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί.

2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το νερό στον βραστήρα και το ρίχνουμε σε ένα σκεύος. Διαλύουμε μέσα το ζωμό, το σαφράν, το αλάτι και το πιπέρι.

3. Στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

4. Διατηρώντας την ένδειξη της φωτιάς στο μέτριο ρίχνουμε αρκετό νερό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις απορροφηθεί το νερό, ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο (περίπου 20 λεπτά).

5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλατος και την παρμεζάνα.

6. Σερβίρουμε αμέσως, τρίβωντας ακόμα λίγη παρμεζάνα από πάνω, αν θέλουμε.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X