ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαφείς αποστάσεις Ανωτάτου από τον Πρόεδρό του

Τράβηξε γραμμές το Σώμα αναφορικά με τις υποθέσεις που αφορούν τον Μύρων Νικολάτο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ως προς τις υποθέσεις συγγενικών προσώπων του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί από τον ίδιο», καταλήγει η ανακοίνωση. Αυτή ήταν η πρώτη σχετική τοποθέτηση του Ανωτάτου μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τη δημοσιοποίηση της επιστολής από τον αδελφό του Γενικού Εισαγγελέα Νίκου Κληρίδη. 

Τοποθέτηση η οποία επί της ουσίας κρίνεται ως μη στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου του Ανωτάτου και δεν έχει περάσει απαρατήρητη από νομικούς και όχι μόνο κύκλους. 

Επί της ουσίας τόσο χθες όσο και σήμερα το Ανώτατο επιλέγει ν’ απαντήσει μόνο στις υποθέσεις που αναφέρθηκε ο αδελφός του Γενικού Εισαγγελέα στην επιστολή του και όχι στα όσα καταλογίζονται στον Μύρων Νικολάτο. 

Με αυτό τον τρόπο καθίστανται σαφείς οι αποστάσεις τις οποίες παίρνει το Ανώτατο για τις υποθέσεις του τελευταίου. Για τις οποίες ο Πρόεδρος του Ανωτάτου με σχετική του ανακοίνωση ήδη από χθες πήρε θέση λέγοντας πως «τα συγγενικά μου πρόσωπα, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ήταν ενήλικα, τόσο κατά τις διαβουλεύσεις, όσον και κατά τη διευθέτηση και εκπροσωπήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου από τους έγκριτους δικηγόρους Σταύρο Παύλου και Χρίστο Κληρίδη, αντίστοιχα».

Είχε προηγηθεί στην επιστολή Κληρίδη το σημείο όπου γινόταν αναφορά στον Μύρων Νικολάτο και σε σχετική με αξιόγραφα αποζημίωση που αφορούσε την κόρη του.

Όπως έγραψε ο πρώτος, «στις 21/06/2018, αγωγή στο επαρχιακό δικαστήριο που είχε κινήσει το 2013 η αδελφή του κ. Νικολάτου εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και άλλων, με διεκδικήσεις αποζημιώσεων λόγω αγοράς αξιόγραφων, διευθετήθηκε εξώδικα από το Γραφείο Χρυσαφίνη και Πολυβίου με πληρωμή αποζημιώσεων και αποσύρθηκε. Επίσης, στις 25/01/16, αγωγή την οποία είχε κινήσει θυγατέρα του κ. Νικολάτου εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και άλλων με διεκδικήσεις αποζημιώσεων λόγω ζημιάς από την αγορά αξιόγραφων μέσω του πατέρα της, από απομείωση καταθέσεων και από μείωση της αξίας μετοχών της, διευθετήθηκε από τους δικηγόρους της Τράπεζας Χρυσαφίνη και Πολυβίου με πληρωμή αποζημιώσεων και αποσύρθηκε».

Τι απάντησε ο Γεν. Εισαγγελέας

Στα παραπάνω θέση πήρε και ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης στη δική του ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

«Στην περίπτωση δε της θυγατρός η οποία κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν ανήλικη, η όλη δικαιοπραξία των αξιογράφων είχε γίνει από τον ίδιο τον δικαστή ενεργώντας ως πατέρας της ανήλικης» αναφέρει ο Κώστας Κληρίδης.

Βάσει των όσων είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» και με ενημέρωση από νομικές πηγές για το τι ισχύει, η διευκρινιστική εξήγηση ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο ο Πρόεδρος του Ανωτάτου ενέργησε ως πατέρας της ανήλικης εγείρει σοβαρότατα νομικά ερωτηματικά ως προς τις ενδεχόμενες ευθύνες που δημιουργούνται. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι με την ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν λέει την αλήθεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση