ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμπιαούρης: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει αντίμετρα στην απεργία

Η σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Εισαγγελέα δεν έχει το χαρακτήρα της εξεύρεσης αντίμετρων

Newsroom K

Ο υπουργός Παιδείας διέψευσε ότι στάλθηκε στα σχολεία έντυπο που καλούσε τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν ποιοι δεν επιθυμούν να απεργήσουν

Η κυβέρνηση δεν είπε ποτέ πως μελετά ή θα προβεί σε αντίμετρα στην απεργία των εκπαιδευτικών ούτε έχει στείλει έντυπο που να προωθεί κάποιους να γίνουν απεργοσπάστες δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση ο κύριος Χαμπιαούρης είπε ότι η σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Γενικό Εισαγγελέα δεν έχει το χαρακτήρα της εξεύρεσης αντίμετρων όπως λανθασμένα κάποιοι διέδωσαν και δημοσίευσαν αλλά σκοπός της είναι να ενημερωθεί για το πώς μπορούν να προστατευτούν τα παιδιά και το Δημόσιο Σχολείο σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία.

Ο υπουργός Παιδείας διέψευσε επίσης ότι στάλθηκε στα σχολεία έντυπο που καλούσε τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν ποιοι δεν επιθυμούν να απεργήσουν. Το εν λόγω έντυπο, είπε, υπάρχει στην ιστοσελίδα του υπουργείου από το 2010 και αποστέλλεται στα σχολεία μετά την απεργία ώστε να γνωρίζει το κράτος σε ποιους θα αποκόψει μισθούς. Αν κάποιος, είπε χαρακτηριστικά, έχει λάβει τέτοιο έντυπο να το παρουσιάσει και να τον διαψεύσει.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει τα παιδιά να πάνε ή όχι στα σχολεία είπε πως σε συνεννόηση με τους οργανωμένους γονείς αποφασίστηκε όπως τα παιδιά για την ασφάλεια τους παραμείνουν στο σπίτι. Επεσήμανε όμως το να χάνεται διδακτικός χρόνος είναι σε βάρος των παιδιών.

Ο υπουργός παιδείας επεσήμανε πως η κυβέρνηση θέλει τον διάλογο εφ’ όλης της ύλης με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων και να επιτευχθεί αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Σχετικά με την αντιπαράθεση είπε πως η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω και χειρίστηκε το θέμα δημοκρατικά.

Η αντιπαράθεση όμως συνεχίζει να υπάρχει είπε γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν αποδέχονται να αποκοπούν η ώρες και να μπουν σε διάλογο για το θέμα και σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι άδικα αποκόπηκαν να τους πιστωθούν. Θέλουν να αρχίσει διάλογος χωρίς αλλαγή των ωρών.

Ο κύριος Χαμπιαούρης επανέλαβε πρόσκληση του σε διάλογο ή ακόμα και μεταφορά του θέματος στη ΜΕΠΕΥ.

Η θέση της κυβέρνηση, κατέληξε, είναι ότι πρέπει να γίνει διάλογος για όλα τα προβλήματα της παιδείας. Η ώρες είναι μόνο η αρχή της συζήτησης, είπε.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X