ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Πρέπει να διεκδικήσουμε έντονα την στήριξη των τραπεζών

Σύμφωνα με τις δημερινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος θα πρέπει να διεκδικήσει πολύ έντονα τη στήριξη των κυπριακών τραπεζών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, όταν αυτός λειτουργήσει, καθώς δεν θα αντέξουμε να προστεθεί στο δημόσιο χρέος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο του ετήσιου φεστιβάλ της ΕΚΥΣΥ στη Λεμεσό, ο κ. Κυπριανού είπε πως είναι ορθή η διαπίστωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι, το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο αν δεν στηριχθούν οι τράπεζες από τον υπό διαμόρφωση μηχανισμό στήριξης και πως αποτελεί κοινή θέση όλων των πολιτικών κομμάτων πως "αν χρειαστεί να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να προστεθεί στο δημόσιο χρέος επ`άπειρο, τότε δεν θα μπορούμε να το αντέξουμε". "Γι αυτό επιμένουμε ότι, όταν και εφόσον θα διαμορφωθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός απευθείας στήριξης των τραπεζών, θα πρέπει να διεκδικήσουμε πολύ έντονα και τη στήριξη των κυπριακών τραπεζών από αυτόν τον μηχανισμό", συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να υπογράψει το συντομότερο το μνημόνιο, ο κ.Κυπριανού ανέφερε πως θα πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατό αποφάσεις που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της οικονομίας και το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης, "με την προϋπόθεση ότι το πακέτο θα είναι ισορροπημένο". "Αυτός είναι και ο στόχος  που καταβάλαμε και θεωρώ ότι έχει ετοιμαστεί ένα πακέτο μέτρων, το οποίο είναι αρκετά ισορροπημένο από την πλευρά της Κυβέρνησης, λαμβάνοντας βέβαια πάντα υπόψην τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν αυτήν την στιγμή", πρόσθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως δεν θα σχολιάσει τις επικρίσεις του ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ κατά του Υπουργού Οικονομικών και είπε ότι "το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτήν τη στιγμή είναι να αναλωθούμε σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις" και πως "εκείνο που έχει σημασία είναι να δούμε πως συνεργαζόμαστε όλοι μεταξύ μας, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί στην κυπριακή οικονομία".

Τέλος, σχολιάζοντας την προχθεσινή δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις Προεδρικές εκλογές, ο κ.Κυπριανού είπε πως "λέει πολλά για τη δυναμική που έχει η υποψηφιότητα Αναστασιάδη, το γεγονός ότι υποστηρίζεται από δύο κόμματα, τα οποία μαζί έχουν πάνω από το 50% και παρόλα αυτά, τα ποσοστά του παραμένουν καθηλωμένα σε αριθμούς χαμηλότερους από το 40%".

"Γνωρίζουμε", συνέχισε, "ότι έχει δημιουργηθεί μια διαστρεβλωμένη εικόνα, που προσπαθεί να καλλιεργήσει αισθήματα ενοχής στους ΑΚΕΛικούς ψηφοφόρους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας" και έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους του κόμματος να συσπειρωθούν γύρω από την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά και "να μην παρασυρθούν από τις προσπάθειες που καταβάλλονται να τους δημιουργήσουν αισθήματα ενοχής".

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε, τέλος, πως "εμείς, όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχουμε, εργαζόμαστε πάντοτε με γνώμονα το πώς εξυπηρετούμε καλύτερα τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του κυπριακού λαού και είναι άλλοι  που εγκλημάτησαν σε βάρος αυτού του τόπου και αυτήν την στιγμή διεκδικούν, θα έλεγα με προκλητικό τρόπο, τη ψήφο του".

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση