ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ν. Παπαδόπουλος: Αρνητική εξέλιξη η συμμετοχή της Ρωσίας

Η συμμετοχή της Ρωσίας στην δανειακή σύμβαση της Κύπρου θα ήταν πλήγμα της αξιοπιστίας της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Βουλής Νικόλας Παπαδόπουλος ενδεχόμενη συμμετοχή της Ρωσίας στην δανειακή σύμβαση της Κύπρου. Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σε τέτοια περίπτωση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδεχομένως να μην συμμετάσχει στο πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο, γεγονός που θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη για την Κύπρο και πλήγμα στην αξιοπιστία της.

Θα δώσουμε, είπε, την εικόνα ότι η Κύπρος είναι σε χειρότερη κατάσταση από όλες τις χώρες οι οποίες έτυχαν στήριξης και γι αυτό το διεθνές νομισματικό ταμείο δεν θέλει να συμμετάσχει στη στήριξή της.

Είπε ακόμα ότι οι διεθνείς αγορές δεν θα δούν με καλό μάτι την αντικατάσταση της εισφοράς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από τη τη Ρωσία. Αν δεν τύχουμε της ίδιας μεταχείρισης με τις άλλες χώρες, είπε ο κύριος Παπαδόπουλος, θα έχουμε αρνητικές εξελίξεις.

Π. Παπαγεωργίου: Θα αποτελούσε πολύ θετική εξέλιξη
Αντίθετα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της επιτροπής Οικονομικών Πάμπος Παπαγεωργίου δήλωσε ότι συμμετοχή της Ρωσίας στη δανειακή σύμβαση της Κύπρου θα αποτελούσε πολύ θετική εξέλιξη.

Ο κύριος Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι ευρωπαίοι αξιωματούχοι πίεζαν και αξίωναν συμμετοχή της Ρωσίας στο πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο, επειδή υποστήριζαν ότι ενδεχομένως τα χρήματα του δανείου θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διάσωσης και ρώσων ολιγαρχών. Με τη συμμετοχή της Ρωσίας, είπε, διασκεδάζονται και οι ανησυχίες αυτές.

Ο κύριος Παπαγεωργίου χαρακτήρισε απομακρυσμένη την πιθανότητα μή συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη δανειακή σύμβαση της Κύπρου. Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα δώσει τα χρήματα στο Ταμείο, το οποίο θα τα αξιοποιήσει ανάλογα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση