ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οικολόγοι: Το δείπνο με Ντάουνερ δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα

Υλοποίηση προεκλογικών εξαγγελιών Αναστασιάδη αναμένει το Κίνημα

ΚΥΠΕ

Άμεση δράση από τη Κυβέρνηση και υλοποίηση όσων έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην προεκλογική του εκστρατεία αναμένει το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών, δηλώνοντας πως "έχουν τελειώσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια".

"Ήρθε η ώρα να προλάβουμε τετελεσμένα γεγονότα και δεν θα συγχωρέσουμε ερασιτεχνικές κινήσεις και προετοιμασίες", είπε σε δηλώσεις της στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων, Ελένη Χρυσοστόμου, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Αναστασιάδη - Ντάουνερ στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Μετά και όλο το θόρυβο που δημιουργήθηκε για το αν είναι κοινωνικό δείπνο ή όχι, εμείς", είπε η κ. Χρυσοστόμου, "επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, ότι θεωρούμε πως το δείπνο αυτό δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα και ο κ. Ντάουνερ, με τις πλέον γνωστές τακτικές του, θα δώσει το χαρακτήρα τον οποίο εξ αρχής επεδίωκε".

"Θεωρούμε ότι θα είναι η απαρχή μιας διαδικασίας επανέναρξης των συνομιλιών, με μιαν Κυβέρνηση που ακόμα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε η απόφαση του Γιούρογκρουπ", πρόσθεσε η κ. Χρυσοστόμου.

"Ακόμα", συνέχισε η κ. Χρυσοστόμου, "δεν είδαμε να πραγματοποιούνται οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Αναστασιάδη για απόσυρση των απαράδεκτων προτάσεων του Δημήτρη Χριστόφια. Δεν έχουμε δει ακόμα κανένα σχεδιασμό. Δεν έχουμε δει ακόμα καμμιά θετική αντίδραση από το διεθνή παράγοντα και την Τουρκία στην πρόταση για την Αμμόχωστο. Πού πάμε;"

"Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και ως Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών έχουμε επανειλημμένα δηλώσει την ετοιμότητά μας να δώσουμε χέρι βοηθείας, όμως θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός μεταξύ του Κυπριακού και της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης", πρόσθεσε η κ. Χρυσοστόμου.

Οι Οικολόγοι θεωρούν ότι "ξεκάθαρα πλέον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να ζητήσει την αντικατάσταση του κ. Ντάουνερ, να αποσύρει τις απαράδεκτες προτάσεις Χριστόφια και να υλοποιήσει όλες τις προεκλογικές του εξαγγελίες όσο αφορά το Κυπριακό και να προχωρήσει σε διαβούλευση με όλα τα κόμματα, για διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής στρατηγικής για επίλυση του κυπριακού προβλήματος που να περιλαμβάνει και εναλλακτικά σχέδια".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση