ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανησυχία Οικολόγων για νέες απαιτήσεις Τρόικας

Από Δευτέρα θα ζητήσουν έκτακτο Συμβούλιο Αρχηγών για ενημέρωση

ΚΥΠΕ

Ιδιαίτερη ανησυχία για πληροφορίες που λαμβάνει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών σε σχέση με απαιτήσεις της Τρόικας για τον Συνεργατισμό και τα Ταμεία Προνοίας των τραπεζοϋπαλλήλων εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του Κινήματος Γιώργος Περδίκης και ανέφερε πως από Δευτέρας θα ζητήσει έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και του Συμβουλίου Αρχηγών έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης και ενδελεχής ενημέρωση γύρω από τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

«Τα μηνύματα που φτάνουν κοντά μας είναι ανησυχητικά, παρά την προσπάθεια που καταβάλλουν κάποιοι κύκλοι να στείλουν μηνύματα αισιοδοξίας» ανέφερε ο κ. Περδίκης, σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους των συντεχνιών των εργαζομένων στις Δασικές Βιομηχανίες, εξηγώντας πως ναι μεν χρειάζεται ελπίδα και αποφυγή του πανικού, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση σχετικά με το τί ακριβώς συμβαίνει σε σχέση με τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας, τόσο για το Συνεργατισμό όσο και για τα Ταμία Προνοίας και τα δημοσιονομικά του κράτους. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι το Κίνημα έχει πληροφορίες, «οι οποίες δεν είναι και πολύ ευχάριστες».

Δασικές Βιομηχανίες

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση είπε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν ανησυχία για το ενδεχόμενο πώλησης του 51% των μετοχών της εταιρείας που σήμερα ανήκει στο δημόσιο και κατ’ επέκταση φόβο για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων. Ο Γιώργος Περδίκης έκανε λόγο για ένα «κλίμα πανικού» το οποίο δημιουργήθηκε σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις καθώς, όπως, εξήγησε, «ο φόβος των ιδιωτικοποιήσεων πλανάται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων».

Δήλωσε ότι το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών δεν μπορεί να είναι πανάκεια, υποδεικνύοντας πως ειδικά σε ό,τι αφορά τις Δασικές Βιομηχανίες, το Κίνημα έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για μετατροπή της επιχείρησης σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από τη βιομάζα και άχρηστα ξύλα, μέσα στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης. «Υπάρχουν οι δυνατότητες οι δασικές βιομηχανίες να μετατραπούν σε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας σε σχέση και με καλλιέργειες μέσω των οποίων θα παράγεται πρώτη ύλη για την παραγωγή πράσινης ενέργειας. «Να παράγεται δηλαδή ηλεκτρισμός από τη βιομάζα, από υλικά από ξύλο, μέχρι να κινηθεί η κυπριακή αγορά και η οικοδομική βιομηχανία και να υπάρξει δυνατότητα επανεκκίνησης των Δασικών Βιομηχανιών με τον κλασικό τρόπο λειτουργίας τους που είναι η παραγωγή προϊόντων για την επιπλοποιία, τη ξυλουργία και τις οικοδομικές δραστηριότητες», πρόσθεσε.

Ανέφερε τέλος ότι η περίπτωση των Δασικών Βιομηχανιών μπορεί να αποτελέσει ένα κλασικό παράδειγμα «όπου με πολιτικές ενταγμένες στην πράσινη πολιτική, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και αντιμετώπιση της ανεργίας. «Διαφορετικά αντιλαμβάνομαι ότι οι φόβοι των εργαζομένων είναι βάσιμοι και ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος 58 εργαζόμενοι πολύ σύντομα να βρεθούν και αυτοί στην ανεργία», συμπλήρωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση