ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιανουκόβιτς: Σύναψη δανείου με ΔΝΤ έθεσε ως προϋπόθεση η ΕΕ

«Ταπεινωτικές» χαρακτήρισε τις προϋποθέσεις ένταξης ο Ουκρανός πρόεδρος

ΑΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του θα αναμείνει καλύτερους όρους προκειμένου να εξετάσει μια συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας ότι οι προϋποθέσεις της οικονομικής βοήθειας που προσφέρθηκε στο Κίεβο από την ΕΕ ήταν ταπεινωτικοί.

Ο Γιανουκόβιτς σημείωσε ότι η ΕΕ προσέφερε βοήθεια ύψους 610 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία, την οποία όμως για να λάβει το Κίεβο θα έπρεπε να συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο είχε επίσης θέσει απαράδεκτους όρους.

«Δεν χρειάζεται να ταπεινωνόμαστε με αυτό τον τρόπο. Είμαστε μια σοβαρή χώρα, μια ευρωπαϊκή χώρα», επεσήμανε ο ουκρανός πρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Όταν είναι προς το συμφέρον μας, όταν έχουμε συμφωνήσει (με την ΕΕ) σε κανονικούς όρους, (μόνο) τότε μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να υπογράψουμε» τη συμφωνία σύνδεσης, υπογράμμισε.

Εξάλλου ο Γιανουκόβιτς κατηγόρησε την ΕΕ ότι προσέφερε στη χώρα του αυτή τη συμφωνία ως «δέλεαρ» ώστε η Ουκρανία να υπογράψει ένα δάνειο με το ΔΝΤ, το οποίο θα επέβαλε αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και του αερίου θέρμανσης και πάγωμα των μισθών και των συντάξεων.

«Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η Ουκρανία να γίνει πιο δυνατή οικονομικά, ώστε η ζωή των ανθρώπων να βελτιωθεί, ώστε η χώρα να είναι ανταγωνιστική», σημείωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι επικρίσεις κατά του Γάλλου προέδρου μετατράπηκαν από ψίθυροι σε ανοιχτές δηλώσεις δυσαρέσκειας από τους ίδιους του τούς ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ