ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα η υπόθεση της Providencia

Αμεσα ποινικές διώξεις εναντίον των υπόπτων για την κλοπή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η έκθεση γεγονότων της αστυνομίας και η εισήγηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, έχουν ήδη παραδοθεί στον Κώστα Κληρίδη αναφορικά με την κλοπή των περιουσιακών στοιχείων της Providencia Holding τον Σεπτέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με τις σαφείς οδηγίες του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, θα πρέπει να κινηθούν άμεσα ποινικές διώξεις εναντίον των υπόπτων για την κλοπή, που είναι οι Armen Davidyan, Igor Zhigachov και οι Tatiana Schegoleva, Alexander Zakharov και άλλων.

Οι ύποπτοι, σύμφωνα και με την έκθεση γεγονότων της Αστυνομίας την οποία υπογράφει ο Γ. Χαραλάμπους, Αστυνόμος Α, πρωτοστάτησαν στην υπόθεση κλοπής της Providencia, ενέργεια που έγινε κατορθωτή μέσα από τη χρήση πλαστών πιστοποιητικών , στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2011. Μάλιστα, με βάση αυτά τα έγγραφα, κατάφεραν να πουλήσουν την περιουσία της εταιρείας στη Ρωσία.

Σημειώνεται δε η αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της κυπριακής εταιρείας Providencia, η οποία κατέχει μεγάλο μερίδιο στη ρωσική εταιρεία Rosinka, λόγω και των προαναφερθέντων εξελίξεων, επήλθε πολύ αργά.

Δεν υπάρχει, ως εκ τούτου, κανένας λόγος κωλυσιεργίας από πλευράς της Δημοκρατίας ως προς την αποκατάσταση της εταιρείας και την ποινική δίωξη των ενόχων, ώστε μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία να περάσει προς τα έξω το μήνυμα της νομιμότητας και της φερεγγυότητας της Κύπρου ως αξιόπιστο κέντρο παροχής υπηρεσιών.  

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση