ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θα διέπραττε ληστεία λόγω ανεργίας

Τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση ο παραλίγο ληστής με το κυνηγετικό

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Χριστάκη Παναγή, 56 χρόνων από το Τραχώνι Λεμεσού, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόπειρας ληστείας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’ και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών χωρίς την άδεια, του Επιθεωρητή Εκρηκτικών Υλών.
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως στη Λάρνακα, κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, γύρω στις 07.13 σήμερα το πρωί, ο ύποπτος που κρατούσε μία πλαστική τσάντα,  μετέβη στο πίσω μέρος του υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας και προσέγγισε γυναίκα υπάλληλο της τράπεζας, η οποία κατευθυνόταν προς την πίσω πόρτα του υποκαταστήματος και αφού άνοιξε την τσάντα, η υπάλληλος είδε ότι μέσα σ’ αυτήν υπήρχε ένα κυνηγετικό όπλο.
Ο ύποπτος της ανέφερε ότι «πρόκειται για ληστεία και της ζήτησε όπως χτυπήσει την πίσω πόρτα του υποκαταστήματος για της ανοίξουν και να εισέλθει και ο ύποπτος εντός της Τράπεζας», κάτι που έγινε. Με την είσοδο του στο κατάστημα ο ύποπτος έβγαλε από την τσάντα ένα κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο τύπου ΔΟΚΟ, το οποίο φέρεται να πρόταξε αρχικά κατά γυναίκας υπαλλήλου και στη συνέχεια κατά του Διεθυντή, ζητώντας να του ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο.

Ο Διευθυντής ενεργοποίησε αμέσως τον συναγερμό της Τράπεζας, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την Αστυνομία και γύρω στις 07.25 μέλη της Δύναμης μετέβησαν στη σκηνή.
Με την είσοδο των αστυνομικών στο κατάστημα εντόπισαν, όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, τον ύποπτο να στέκεται ακριβώς μπροστά τους, κρατώντας στα χέρια του ένα κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο και τους υπαλλήλους της τράπεζας να βρίσκονται στην κουζίνα. Όταν οι αστυνομικοί κάλεσαν τον ύποπτο να αφήσει το όπλο στο έδαφος, αυτός κινήθηκε προς τον μέρος τους λέγοντας στο Διευθυντή του υποκαταστήματος «Μα έφερες τζιαι Αστυνομία;».

Οι  αστυνομικοί ακινητοποίησαν και αφόπλισαν τον 56χρονο και από σωματική έρευνα που του έγινε διαπιστώθηκε ότι στην τσέπη του παντελονιού του υπήρχαν δύο πλήρη φυσίγγια και σε αναφορά των αστυνομικών για τα αυτόφωρα αδικήματα που διέπραξε ο ύποπτος ανέφερε πως «Εν τζι είμαι κακός άνθρωπος, είμαι άνεργος χρόνια».
Η σκηνή αποκλείστηκε και μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή απ’ όπου παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις, μεταξύ αυτών και το κυνηγετικό όπλο, μέρος του οποίου φαίνεται να είναι κομμένο. Στο κυνηγετικό όπλο απαλείφθηκε ο εργοστασιακός αριθμός, αλλά από τις πρώτες εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον πατέρα του υπόπτου, ο οποίος απεβίωσε.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρινόμενος προφορικά, προέβηκε σε θεληματική κατάθεση στην οποία ανέφερε ότι «αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και χτες 19 Φεβρουαρίου  πήρε το όπλο του πατέρα του, έκοψε την κάννη και τον υποκόπανο του και μετέβηκε στο συγκεκριμένο υποκατάστημα για να διαπράξει ληστεία, αλλά μετάνιωσε την τελευταία στιγμή. Ανέφερε ακόμα ότι μετέβη εκ νέου σήμερα στην Τράπεζα έχοντας το όπλο μέσα σε μία τσάντα που κρατούσε και περίμενε στο πεζοδρόμιο κοντά την τράπεζα, μέχρι που είδε την υπάλληλο να προσεγγίζει την πίσω πόρτα του καταστήματος, την πλησίασε, της υπέδειξε το όπλο, της ζήτησε να μπουν μαζί στην τράπεζα και ζήτησε από τους υπαλλήλους να του ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο για να πάρει τα χρήματα».
Στην κατάθεση του ο ύποπτος ανέφερε ακόμα ότι «ήρθε στην Λάρνακα με άσπρο αυτοκίνητο τύπου βαν το οποίο πήρε δανεικό για λίγες μέρες από το μηχανικό του αλλά ξέχασε που το άφησε και η Αστυνομία διεξάγει έρευνες σε όλη τη Λάρνακα για να το εντοπίσει. Υστερα από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, βρισκόταν στο γκαράζ αυτοκινήτων για επιδιόρθωση και είναι εγγεγραμμένο σε συγκεκριμένη εταιρεία».

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου,  υπαλλήλους της Τράπεζας,  πρόσωπα με τα οποία ήρθε σε επαφή ο ύποπτος τις τελευταίες μέρες, το γκαράζ αυτοκινήτων από το οποίο ο ύποπτος παρέλαβε το αυτοκίνητο με το οποίο ήρθε στη Λάρνακα και την  εγγεγραμμένη ιδιοκτήτρια εταιρεία του οχήματος. Επίσης, στο κατάστημα της Τράπεζας υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο παρέλαβε η Αστυνομία για τις απαραίτητες έρευνες και εξετάσεις


 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση