ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την Τετάρτη η κηδεία του Πάτροκλου Σταύρου

Στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας το τελευταίο αντίο του επί 33 χρόνια Υφυπουργού της ΚΔ

ΚΥΠΕ

Η κηδεία του Πάτροκλου Σταύρου που απεβίωσε το Σάββατο μετά από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη τον Απρίλιο του 2011, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, την Τετάρτη στις 2:00 μ.μ. όπου η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στη 1:00 μ.μ. έως και τις 2:00 μ.μ.

Αντί στεφάνου η οικογένεια Πατρόκλου Σταύρου παρακαλεί την εισφορά στην Παγκύπρια Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`.

Ο Πάτροκλος Σταύρου ήταν εκδότης του έργου του Νίκου Καζαντζάκη και διετέλεσε Υφυπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας επί 33 συναπτά έτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας, η Κύπρος, η Ελλάδα, ο Ελληνισμός ολόκληρος θα τον θυμούνται πάντα για τη ενεργό συμμετοχή του στα δημόσια πράγματα, εθνικά, πολιτικά και πολιτιστικά, από τις εμφανίσεις και συνεντεύξεις του σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, για την Κύπρο, τον Μακάριο και τον Καζαντζάκη, για το πλήθος βιβλίων που έγραψε και επιμελήθηκε για την Κύπρο, την ιστορία της, την τέχνη της, τους αγώνες της, για τον Εθνάρχη της Κύπρου Μακάριο σε όλη την ιστορική διαδρομή του, για την ακούραστη διακονία του στην ανάδειξη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, αλλά, πάνω απ ’όλα για την αξιοπρέπεια, την ειλικρίνεια και το μοναδικό μυαλό του.

"Ο Πάτροκλος Σταύρου γνώριζε καλά, ως λίγοι Έλληνες πραγματικά γνωρίζουν, την ελληνική γλώσσα. Ατρόμητος στον κίνδυνο, σταθερός στις αξίες και στην ηθική του, έζησε πάντοτε μια ασκητική, ανηφορική ζωή", αναφέρεται.

Σκοπός ζωής για τον Πάτροκλο Σταύρου, προστίθεται, υπήρξε πάντα η δικαίωση της Κύπρου και η εκπλήρωση του χρέους και της ευθύνης του προς τον Εθνάρχη Μακάριο, τον Νίκο Καζαντζάκη και τη σύζυγό του Ελένη Ν. Καζαντζάκη, η οποία τον επέλεξε ως συνεχιστή του έργου της στη διακονία της αιώνιας παρακαταθήκης του Νίκου Καζαντζάκη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση