ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πατσαλής: Η προστασία του καταναλωτή ψηλά στις προτεραιότητες

Υποσταστικά επισκέφθηκε ο Υπ. Υγείας για να διαπιστώσει την υγιεινή πασχαλινών τροφίμων

ΚΥΠΕ

Η προστασία του καταναλωτή βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε την Πέμπτη ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Φίλλιπος Πατσαλής, μετά το πέρας των επισκέψεων του σε υποστατικά, για διαπίστωση της τήρησης της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων που διακινούνται κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Γι’ αυτό έχω ήδη δώσει οδηγίες για τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων ώστε εκεί και όπου εντοπίζεται παράβαση της νομοθεσίας, οι ποινές που προβλέπονται να είναι ανάλογες και αποτρεπτικές», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Πατσαλής εκφράζοντας ικανοποίηση από τον πολύ μικρό αριθμό περιστατικών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων που διενεργήθηκαν από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας μέχρι και σήμερα, σημείωσε πως σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις δόθηκαν οδηγίες για επί τόπου καταστροφή του προϊόντος που εκ πρώτης όψεως δεν φαινόταν να πληροί τις αρχές ασφάλειας και υγείας.

«Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, κατά την περίοδο του Πάσχα, εντατικοποιούν τους ελέγχους που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων, με κύριο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και τη διασφάλιση των συμφερόντων των καταναλωτών από πρακτικές υπονόμευσης ή άλλες δόλιες πρακτικές. Προς τον σκοπό αυτό, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας συνεργάζονται με άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Θεωρώ ότι ο έλεγχος που διεξάγεται και τα προγράμματα που εφαρμόζονται είναι ικανοποιητικά, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης», κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση