ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρασκήνιο

Γράφει ο Δήκτης

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Παίζει μπάλα...
Σε Ινιέστα εξελίσσεται η Άννυ Σιακαλλή. Το Τμήμα Αλλοδαπών, γνωστό στους γνωρίζοντες και ως φέουδο της πλάκας, συνεχίζει να λειτουργεί ως Αποικιοκρατική Αρχή χωρίς αρχή και τέλος.

Οι αποφάσεις του τμήματος προκαλούν περισσότερο ρίγος παρά αίσθημα εμπιστοσύνης. Σωκράτη, άλλος στάβλος να καθαρίσεις...

Προσοχή
Πολλή ασχήμια βγαίνει προς τα έξω, όταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μεγάλης τράπεζας στην οποία έχουμε και εμφύλιο, όπου κάτσουν αρχίζουν να σχολιάζουν με τον χειρότερο τρόπο τον Διευθύνοντα Σύμβουλό τους.

Ακόμα χειρότερη είναι μάλιστα η εικόνα όταν ο εν λόγω Διευθύνων Σύμβουλος έχει πείσει τους συνομιλητές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εάν, για παράδειγμα, η Τρόικα πείστηκε από τον νέο CEO της τράπεζας, δεν σε παίρνει να τον κατηγορείς. Απλά πράματα, κύριοι...
ΜΠ

Και ιδίως
Όταν μάλιστα τα σχόλια που γίνονται περιστρέφονται γύρω από την καταγωγή του συγκεκριμένου CEO, τότε υπάρχει ζήτημα για όλους. Δεν μπορεί να πηγαίνει «ενδεκαδάτος» του Διοικητικού Συμβουλίου στην Τρόικα και να τους τη λέει για «τούτους τους Ιρλανδούς». Αλήθεια, πώς την είδατε;
ΜΠ

Μπράβο
Η JCC είναι ένα από τα μονοπώλια που την είχαν καλά με την Αρχή Προστασίας του Ανταγωνισμού, που για χρόνια αρνήθηκε να την «πειράξει». Ωστόσο, πέρα από τα αρνητικά που έφερε στην αγορά η JCC, την ίδια ώρα θα πρέπει να παραδεχόμαστε και τα θετικά της.
Πληροφοριοδότες της στήλης σχολιάζουν με μεγάλη ευχαρίστηση την ασφάλεια που προσφέρει η εταιρεία, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίζει ύποπτη «συμπεριφορά» στις κάρτες, και προστατεύει τους κατόχους τους. Γι αυτό, μπράβο. Για το άλλο, όχι τόσο...

Recap
Όταν η αύξηση κεφαλαίου της πιο μεγάλης τράπεζας του τόπου, μπλοκάρεται για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες συγκεκριμένου κόμματος, το οποίο φοβάται πως η επιτυχής αύξηση κεφαλαίου θα κάνει καλό στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τότε η Κύπρος κινείται στα όρια της προδοσίας. Και ας λένε μετά για άλλους...

Όχι όλοι
Δεν είναι όλα τα κόμματα τόσο φαιδρά, τόσο μυωπικά και τόσο άρρωστα με την εξουσία. Το ΑΚΕΛ δείχνει πως έχει τη διάθεση να σταθεί δίπλα στην κυβέρνηση, εκεί όπου συμφωνεί, αντί να ανακαλύπτει διαφωνίες όπως κάνουν άλλοι. Αν συνεχίσει σε αυτό το τέμπο, το ΑΚΕΛ θα ξεπεράσει όπως φαίνεται και τα προβλήματά του στην κάλπη.

Μιας και έκλεισε τον κύκλο της η εσωτερική διαμάχη στο Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου και όλα «βαίνουν» προς το καλό, ας ελπίσουμε ότι θα ξεκινήσουν δουλειά οι διοικούντες, καθαρίζοντας το τοπίο από τα μεγάλα «αγκάθια», αφού και στην έκθεση του το ΔΝΤ κάνει λόγο για «κατεστημένα συμφέροντα» που εμποδίζουν τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων…

Δεχόμαστε στοιχήματα, για το ποιος θα είναι ο πρώτος στη σειρά;

Στις Βρυξέλλες
Οι έξι ευρωβουλευτές μας απέφυγαν τη μαζική παρουσία στην Επιτροπή Εξωτερικών, όπου συζητείται, μεν η Τουρκία, αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει καμία δύναμη –ούτε καν πολιτική επιρροή. Ενώ η επιτροπή προσφέρεται κυρίως για μόστρα και εξασφάλιση «ιντζών» στα κυπριακά ΜΜΕ, η ουσία της δεν έχει να κάνει με την Έκθεση για την Τουρκία, την οποία πραγματικά κανένας δεν διαβάζει εκτός του Κοινοβουλίου, με εξαίρεση κύπριους δημοσιογράφους και ορισμένους φοιτητές.

 Αντίθετα, Θεοχάρους και Παπαδάκης θα πρέπει να ασχοληθούν και με τα ευρύτερα θέματα για να δικαιολογήσουν τον ρόλο τους.

Η πρώτη, πάντως, το έκανε καλά στην προηγούμενη της θητεία.

Και αλλού...
Οι άλλοι τέσσερις ευρωβουλευτές μας, πάντως, κινούνται στην Επιτροπή Αναφορών (Χατζηγεωργίου), Προϋπολογισμού (ο Επίτροπος Στυλιανίδης), Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (Συλικιώτης), ενώ ο «ακαδημαϊκός», κ. Μαυρίδης φαίνεται πως μπαίνει στην Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Κάλλιο αργά…
Σε επανεξέταση της φορολόγησης της σύνταξης χηρείας αναμένεται να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, αφού μετά την εφαρμογή και αυτής της μνημονιακής υποχρέωσης, τα επηρεαζόμενα άτομα αν και με μειωμένα εισοδήματα, να πληρώνουν μεγαλύτερη φορολογία. Ντροπής πράγματα…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ψηφίζονται νόμοι που είτε είναι άδικοι, είτε αντισυνταγματικοί, είτε, είτε, είτε… Όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ..


Respect της εβδομάδας
Η Χρυστάλλα

Μία εβδομάδα αφότου μας απογοήτευσε με την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης της Κεντρικής Τράπεζας, η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη μας ενθουσιάζει με τη στάση της γύρω από το ζήτημα της Τράπεζα ς Κύπρου.

Μπήκε στον χορό, χόρεψε και αποφάσισε η Χρυστάλλα πως, αφού το βουνό δεν είναι δυνατόν να πάει στον Μωάμεθ, τότε θα πρέπει ο Μωάμεθ να πάει με το ζόρι στο βουνό.

Κάπως έτσι το πράμα, κι εμάς μας αρέσει διότι κάνει καλό στον τόπο. Αν συνεχίσει, είμαστε πλάι της. ΜΠ.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΔΗΚΤΗΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση