ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημοσιεύτηκαν αποτελέσματα εξετάσεων για βαθμοφόρους στην Ε.Φ.

Παρέλαβε τους κλειστούς φακέλους το πρωί της Τρίτης ο ΥΠΑΜ

ΚΥΠΕ

Παραδόθηκαν το πρωί στον Υπουργό Άμυνας τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την επιλογή των  εφέδρων δοκίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη να κάνει λόγο για αδιάβλητη διαδικασία και εμπέδωση της αξιοκρατίας και της ισονομίας στις τάξεις της ΕΦ.

Τα αποτελέσματα παρέδωσε σε κλειστούς φακέλους ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Κύπρου  Μάριος Μαυρονικόλας ενώ για πρώτη φορά φέτος, διαβιβάστηκαν ηλεκτρονικά προς τις διοικήσεις των ΚΕΝ και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας, για άμεση ενημέρωση των κληρωτών.

Παρόντες στην παραλαβή των αποτελεσμάτων, στο Υπουργείο Άμυνας ήταν και ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός είπε ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αποτελεί το επιστέγασμα μιας αδιάβλητης διαδικασίας, που στηρίχθηκε σε απόλυτα αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια.

Συνεχάρη τους επιτυχόντες αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό, καθώς όπως είπε, «όλοι οι κληρωτοί θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν προς την πατρίδα» ανεξαρτήτως θέσεως.

Ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου που έχουν την ευθύνη της διόρθωσης των εξετάσεων και του καταρτισμού του καταλόγου επιτυχόντων.

Απευθυνόμενος προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, είπε ότι «η προσπάθεια που καταβάλλουμε, ειδικά αυτές τις μέρες, προκειμένου να εμπεδώσουμε ένα κλίμα αξιοκρατίας και ισονομίας στις τάξεις της ΕΦ, είναι μια κοινή προσπάθεια».

Πρόσθεσε ότι δικαιολογημένα οι πολίτες είναι δύσπιστοι και καχύποπτοι και πρέπει «να τους πείσουμε ότι εννοούμε αυτά που λέμε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία παρέμβαση και από κανέναν, προκειμένου να ευνοηθεί ο οποιοσδήποτε».

Ο κ. Φωκαΐδης είπε ακόμη ότι με συνέπεια και επιμονή πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην ανάγκη να καλλιεργήσουμε μια δημοκρατική κουλτούρα, που θα προάγει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς θεσμούς και τις διαδικασίες, που είναι και προϋπόθεση για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου.

Το αδιάβλητο της διαδικασίας επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Μάριος Μαυρονικόλας.

Είπε ότι οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε τρία θέματα, στην έκθεση ιδεών, που διορθώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και στη λεκτική και μη λεκτική συλλογιστική ικανότητα, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να διορθώνει τα δοκίμια και να καταρτίζει τους τελικούς καταλόγους με τους επιτυχόντες.

Παραλαμβάνοντας αντίτυπο του καταλόγου των αποτελεσμάτων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα είπε ότι οι πολίτες μπορούν να βασίζονται σε συστήματα, τα οποία λειτουργούν αξιοκρατικά.

Αναφέρθηκε στην καχυποψία των πολιτών και διαβεβαίωσε ότι «πλέον τα συστήματα δεν επιδέχονται της οποιασδήποτε παρέμβασης» και ότι το σύστημα της επιλογής των δοκίμων αλλά και των υπαξιωματικών είναι αδιάβλητο.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι η Επιτροπή Άμυνας θα συνεργαστεί με τον Υπουργό Άμυνας ώστε να περάσει αυτό το μήνυμα στον κυπριακό λαό και πρόσθεσε ότι αν οι πολιτικοί βιώνουν εν μέρει την απαξίωση από τον κυπριακό λαό, είναι στο χέρι τους να αλλάξουν την κατάσταση, μέσω συστημάτων που εμπεδώνουν την αξιοκρατία.

Στην παράδοση των αποτελεσμάτων, παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Μαληκκίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης και η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Ο κατάλογος με τα αποτελέσματα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας www.mod.gov.cy.

 

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση