ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στηρίζει το έργο της Κουρσουμπά η Συμμαχία Πολιτών

Συνάντηση με το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων Παιδιού είχε ο Γ. Λιλλήκας

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας διαβεβαίωσε σήμερα την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά ότι η Συμμαχία θα στηρίξει το πολύπλευρο έργο της, το οποία εκτιμά ιδιαίτερα.

Σε δηλώσεις του το πρωί ύστερα από συνάντηση στο Γραφείο της Επιτρόπου, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με την Επίτροπο κατά την οποία έτυχε ενημέρωσης με τους συνεργάτες του.

“Εκτιμούμε αφάνταστα το έργο που γίνεται για τα δικαιώματα του παιδιού και την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού, έχουμε έντονες ανησυχίες μέσα στα δεδομένες συνθήκες της Κύπρου ότι θα δημιουργηθούν πάρα πολλά κοινωνικά προβλήματα και πολλά από αυτά τα προβλήματα θα έχουν επιπτώσεις πάνω στα παιδιά και τα δικαιώματα των παιδιών”, σημείωσε.

Ηταν κάτι, συνέχισε, που συζητήσαμε και με χαρά είδαμε ότι απασχολεί την Επίτροπο και τις υπηρεσίες της και είναι ένας τομέας που θα πρέπει να γίνει προληπτική πολιτική και στήριξη των παιδιών αλλά και των οικογενειών.

“Ζητήματα”, πρόσθεσε, “που έχουν να κάνουν με τις ευκαιρίες που δίνονται σε παιδιά που ήταν θύματα των ναρκωτικών για παράδειγμα, ζητήματα της φυλακής των νέων, των δικαστηρίων για την νεανική παραβατικότητα, όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία δυστυχώς η χώρα μας ενώ έχει πρόνοιες, νομοθεσίες, υστερεί και δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι εμείς θέλαμε να δούμε το κράτος να προχωρεί”.

Εμείς, συμπλήρωσε, θα στηρίξουμε το όλο έργο της Επιτρόπου αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε όλες αυτές οι αποφάσεις που αφορούν τα δικαιώματα του παιδιού να βρίσκουν άμεση εφαρμογή από τα αρμόδια υπουργεία κι όχι απλά να μπαίνουν στο ράφι οι εισηγήσεις του Γραφείου της Επιτρόπου.

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά είπε πως είναι με πολλή χαρά και με αίσθημα ικανοποίησης που υποδέχτηκα σήμερα αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών υπό τον κ. Γιώργο Λιλλήκα, οι οποίοι ζήτησαν να με δουν για να ενημερωθούν για καυτά θέματα που βρίσκω ότι πρέπει η Πολιτεία να αντιμετωπίσει όσον αφορά τα δικαιώματα του παιδιού.

“Με πολλή ικανοποίηση διαπίστωσα ότι είχαν πραγματικά μελετήσει την Ετήσια μου Εκθεση για το 2013, είχαν ερωτήσεις και πολύ ενδιαφέρον για τα θέματα που θεωρώ προτεραιότητες. Είχαμε ένα πολύ εποικοδομητικό διάλογο, είπα τα θέματα που θεωρώ σημαντικά, άκουσα και πάρα πολλές εποικοδομητικές εισηγήσεις και κυρίως είχα την διαβεβαίωση ότι θα συμβάλουν μαζί και θα σταθούν συμπαραστάτες για να προωθήσουμε τα δικαιώματα των παιδιών στην Κύπρο”, κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση