ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου πριν κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο

Περίπου 20 άρθρα ρυθμίζουν τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα της Τρόικας

ΚΥΠΕ

Συναντώνται σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία προσπάθεια να απαλύνουν τις διαφορές τους όσον αφορά το γνωστό ως πολυνομοσχέδιο το οποίο, εκτός απροόπτου, τίθεται αύριο, Παρασκευή, προς ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής.

Περίπου 20 άρθρα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο αυτό με το οποίο ρυθμίζονται τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα της Τρόικας για την εκταμίευση της δόσης του 1 δις ευρώ.

Περιλαμβάνει διατάξεις που προβλέπουν ριζικές αλλαγές σε μια σειρά από καίρια ζητήματα, όπως η συγχωνευση όλων των ασφαλιστικών φορέων σε ένα Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσης, η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, η παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων των κομμάτων και των βουλευτών, πρόβλεψη για εξαίρεση μικρών επιχειρήσεων από το καθεστώς του ΦΠΑ, αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, και άλλα.

Διαφωνίες εκφράστηκαν από την μεριά του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ, ιδίως στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό (ποίοι και πως θα δικαιούνται να τον αξιοποιήσουν), αλλά οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα αποσυρθεί το νομοσχέδιο και θα κρατηθεί μόνο η μνημονιακή υποχρέωση που θέλει την επαναχάραξή του. Διαφορές υπάρχουν μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων και για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά σε αυτό το θέμα ο κ. Σαμαράς δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση