ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάρτα «οπαδού», «κομματικού», «παράγοντα», «αστυνομικού»…

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ας υποθέσουμε ότι η εφαρμογή και το αποτέλεσμα που θα φέρει ο νόμος κατά της βίας μάς διαψεύσει και τα μέτρα που θα παρθούν θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία.

Τότε, εκ των προτέρων θα ζητούσαμε από τον υπουργό και την Πολιτεία γενικότερα, να προβεί και σ’ άλλα επιπλέον μέτρα για να μπορέσει επιτέλους να επέλθει η απόλυτη κάθαρση στον βρώμικο χώρο του ποδοσφαίρου. Παίρνοντας ως βασικό γνώμονα την έμπνευση «κάρτα οπαδού» καλό θα ήταν εκεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να «εκδώσουν» και άλλες κάρτες που θα έχουν να κάνουν με τα διάφορα φρούτα που κυκλοφοράνε στον χώρο.

Θα ήταν καλό, για παράδειγμα, να εκδοθεί και η «κάρτα πολικού-κομματικού», μέσα από την οποία θα αποτρέπεται η ανάμειξη των κομματικών στελεχών στο άθλημα που «μπολιάζουν» τον κόσμο και δη τους οργανωμένους με πάθη και μίση που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον μια τέτοια υιοθέτηση θα έδινε γροθιά και στο άτυπο αγαπημένο άθλημα των πολιτικών, της ψηφοθηρίας.

Θα ήταν επίσης καλό να βγει μια ακόμη κάρτα του «παράγοντα». Υιοθετώντας ένα τέτοιο νόμο θα μπορούσε να ελεγχθεί ο κάθε παράγοντας που μπαίνει στο ποδόσφαιρο φτωχός και αποχωρεί ή δεν αποχωρεί ποτέ, πλούσιος. Ο νόμος με την «κάρτα παράγοντα» θα πρέπει να αγγίζει και τα στελέχη της ΚΟΠ, που εδώ και χρόνια έχουν ριζώσει στα πόστα τους για το «καλό του ποδοσφαίρου». Στο νομοσχέδιο αυτό επιβάλλεται να συμπεριληφθεί και η «κάρτα στημένου αγώνα», γιατί εκεί στην ΚΟΠ δεν χωράνε οι κόκκινοι φάκελοι που έρχονται από την UEFA, κάθε λίγο και λιγάκι.

Καλό θα ήταν να υπάρξει και μια κάρτα «αστυνομικού» για να εξακριβωθεί η ψυχική του κατάσταση, η τάση που διαθέτει προς τη βία, η συμπεριφορά του ενάντια στη μάζα και η ικανότητά του να διαχειρίζεται την εξουσία που του παρέχει η ιδιότητα του. Άμα κιόλας γίνουν όλα αυτά ας βγάλουν και μια «κάρτα γηπέδου» που θα επιβάλλει την ανέγερση χώρων ασφαλείας που σέβονται τον θεατή και όχι τρώγλες και κοτέτσια, όπως είναι τα περισσότερα γήπεδα στην Κύπρο.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση