ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέχρι 120 εκ. ευρώ θα επενδύσει η EBRD στην Τρ. Κύπρου

Η EBRD συμμετέχει ενεργά στην εφαρμογή του εν εξελίξει προγράμματος αναδιάρθρωσης

ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα επενδύσει μέχρι €120 εκ. στην Τράπεζα Κύπρου στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας κατά 1 δις ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. Μέσω αυτής της επένδυσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η EBRD συμμετέχει ενεργά στη στήριξη της εφαρμογής του εν εξελίξει προγράμματος αναδιάρθρωσης και σταθεροποίησης των εργασιών της τράπεζας.

Η EBRD αναφέρει ότι η οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου επλήγησαν σκληρά από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την ύφεση στην ευρωζώνη με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και η Τράπεζα Κύπρου.
Η Τράπεζα Κύπρου, προσθέτει, έχει πλέον ξεκινήσει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τους βασικούς πυλώνες του διεθνούς πακέτου διάσωσης για την Κύπρο, το οποίο συμφωνήθηκε με την Τρόικα, ύψους  €10 δισ ευρώ.

Ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, συνεχίζει, η επίδοση της Τράπεζας Κύπρου σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Η σταθεροποίηση και η επιτυχής αναδιάρθρωση της τράπεζας είναι κρίσιμη για την πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας και του χρηματοπιστωτικού τομέα, επισημαίνει. Ο πρώτος Αντιπρόεδρος της EBRD Phil Bennett δήλωσε ότι "αυτή είναι η πρώτη μας επένδυση στην Κύπρο και είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία που έχουμε στο χρηματοπιστωτικό τομέα προς όφελος της χώρας”.

“Η στήριξη προς την αναδιάρθρωση και ανάκαμψης της Τράπεζας Κύπρος είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία στο σύνολό της. Ως ενεργός μέτοχος, μία από τις προτεραιότητές μας θα είναι να εργαστούμε για τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης. Αυτή η επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου είναι ένα θετικό μήνυμα για τις αγορές, προσφέροντας στους επενδυτές πρόσθετη εμπιστοσύνη. " είπε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μέτοχοι της EBRD αποφάσισαν κατά την Ετήσια Συνέλευση της Τράπεζας το 2014 στη Βαρσοβία να αρχίσουν να επενδύουν στην Κύπρο, θέτοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθιστώντας το πιο ισχυρό σε μελλοντικούς κλυδωνισμούς, και τη βελτίωση της διακυβέρνησης του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο ΧΑΚ τέλη Οκτωβρίου η BOC

 

 

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση