ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απορρίπτουν το νομοσχέδιο των εκποιήσεων ΕΔΕΚ - ΕΥΡΩΚΟ

Είναι έτοιμος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο εάν δεν γίνουν οι τροποποιήσεις, ο Δ. Συλλούρης

ΚΥΠΕ

Το ΚΣ ΕΔΕΚ “απορρίπτει κατηγορηματικά” το “καταστροφικό”, όπως το χαρακτηρίζει, Νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου “με την κατάθεση του Νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι μας φόβοι”.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου είπε ότι το ΚΣ ΕΔΕΚ “δεν πρόκειται να υποστηρίξει το μαζικό ξεπούλημα περιουσιών σε εξευτελιστικές τιμές και το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις εφόσον δεν υπάρξει ασφαλιστικό νομοθετικό δίχτυ για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή”.

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι “εκ πρώτης όψεως εγείρονται κάποια σοβαρά ερωτήματα όπως το γιατί “η Κυβέρνηση προχώρησε τάχιστα στην εφαρμογή των εκποιήσεων χωρίς να έχει προηγηθεί η νομοθετική εφαρμογή του πλαισίου αφερεγγυότητας και γιατί οι πολίτες να εμπιστευθούν αυτή την Κυβέρνηση και τις δεσμεύσεις για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, τη στιγμή που παρόμοιες δεσμεύσεις είχαν γίνει το 2013 για την εφαρμογή του ενοικιοστασίου”.

Διερωτήθηκε “μήπως η Κυβέρνηση ζήτησε εξηγήσεις για ποιους λόγους κλιμάκια της Τρόικας συναντήθηκαν με το νέο μεγαλομέτοχο της Τράπεζας Κύπρου, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη του στο Fox News”.

Καταλήγοντας ο Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι “η ΕΔΕΚ θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένα τις επόμενες μέρες πάντα στα πλαίσια διαφύλαξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και ειδικά όσων έχουν πληγεί από τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ και της Κυβέρνησης Αναστασιάδη”.

Ριζική προσέγγιση του θέματος των εκποιήσεων, ζητά ο Δ. Συλλούρης
Γενική και ριζική προσέγγιση του θέματος των εκποιήσεων, ζητά ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος δήλωσε πως το κόμμα του δεν μπορεί να στηρίξει την υπεραπλουστεύμενη προσέγγιση ξεπουλήματος με ταχύτατους ρυθμούς και αυτό να το θεωρήσει  ότι είναι και εργαλείο ανάκαμψης της οικονομίας.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Μικρών Επιχειρήσεων Αυτοεργοδορούμενων (ΣΥΜΕΑ) Σταύρο Αλαμπρίτη, ο κ. Συλλούρης είπε πως όπως ο ίδιος υπεύθυνα ψήφισε το μνημόνιο, όπως ψήφισε τις ιδιωτικοποιήσεις και όπως υπεύθυνα κάποτε μίλησε για το 1,8 της Λαϊκής Τράπεζας, με την ίδια υπευθυνότητα, πρόσθεσε, “αν δεν γίνουν αποδεκτές όλες οι προτάσεις θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο”.

“Το νομοσχέδιο”, είπε, “ χρειάζεται μια γενική και ριζική προσέγγιση αναφορικά με το θέμα των εκποιήσεων διαφορετικά εμείς δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την υπεραπλουστεύμενη προσέγγιση ξεπουλήματος με ταχύτατους ρυθμούς και αυτό να το θεωρήσουμε ότι είναι και εργαλείο ανάκαμψης της οικονομίας μας. Απλούστατα θα μας μας βάλει πιο βαθιά στην κρίση”.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΜΕΑ είπε πως κατά τη συνάντηση έχουν συμφωνήσει ότι “η πρόταση αυτή δεν πρόκειται να περάσει”, για να προσθέσει πως ο Συνασπισμός θα κάνει ένα αγώνα ανένδοτο, για να μην βρεθούν ξανά πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, για να μην ξανά χάσουν τις επαγγελματικές τους στέγες και για να μην ξανά χάσουμε τη γεωργική και αγροτική τους γη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση