ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πωλούσε πλαστά ασφαλιστήρια

Η παρανομία λάμβανε χώρα μεταξύ του περασμένου Μαΐου και των πρώτων ημερών του Αυγούστου.

Συνελήφθη χθες βράδυ στην Πάφο 48χρονος Ρουμάνος , ύποπτος για την έκδοση και πώληση 74 πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων για αυτοκίνητα. Όπως διαφάνηκε μετά από αστυνομική έρευνα η παρανομία λάμβανε χώρα μεταξύ του περασμένου Μαΐου και των πρώτων ημερών του Αυγούστου.

Ο 48χρονος εξασφαλίζοντας φόρμες ασφαλιστικής εταιρείας τις συμπλήρωνε, τις υπέγραφε και τις σφράγιζε και παραχωρούσε τα πλαστά ασφαλιστήρια σε πελάτες. Από την παράνομη δραστηριότητά του ο ύποπτος απέσπασε ποσό 15 χιλιάδων ευρώ.

 
Σήμερα ο 48χρονος θα οδηγηθεί στο επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, με αίτημα της Αστυνομίας την προφυλάκισή του για διευκόλυνση των ερευνών και εξετάσεων γύρω από την υπόθεση.

Αστυνομία: «Να είστε προσεκτικοί»
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Νίκος Τσαπής προέτρεψε τους πολίτες να  βεβαιώνονται ότι αποτείνονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι ασφαλιστές, με την ευκαιρία της υπόθεσης που εξετάζει η Αστυνομία Πάφου για υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων και απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις.

Ο κ. Τσαπής ανέφερε πως οι  υποθέσεις προέκυψαν μετά από καταγγελία που έγινε από 58χρονο Ελληνοκύπριο, ο οποίος αποτάθηκε στον 48χρονο ύποπτο και του έκδωσε πιστοποιητικό ασφάλειας για το αυτοκίνητο του.

Όταν όμως ο ίδιος αναφερόταν στην ασφαλιστική εταιρεία που αναφερόταν το πιστοποιητικό ασφάλειας διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία δεν έκδωσε πιστοποιητικό ασφάλειας για το αυτοκίνητο, το οποίο το ασφάλισε ο ύποπτος, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπή, μετά από αυτή την καταγγελία η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 48χρονου υπόπτου, ο οποίος ανακρινόμενος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Επεσήμανε ακόμη πως στην κατοικία του υπόπτου έγινε έρευνα και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για εξέταση.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που ακολούθησαν, σημείωσε, «διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των μηνών Μαΐου και Αυγούστου του 2014, ο ύποπτος έκδωσε άλλα 74 συμβόλαια ασφάλειας αυτοκινήτων σε διάφορους πελάτες και  με την ενέργεια του αυτή ο ύποπτος τελικά κατάφερε και απέσπασε περίπου 15 χιλ. ευρώ από τους πελάτες».

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8ημερης κράτησής του.

 

 

 



 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση