ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι θέσεις της «Σκορδής και Παπαπέτρου»

Στο ζήτημα τάξης που έθεσε η «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο ρεπορτάζ της «Κ», με τίτλο «Θέμα τάξης για δικηγόρους στις πολεμίστρες της Τρ. Κύπρου» το δικηγορικό Γραφείο «Σκορδής, Παπαπέτρου & Σια ΔΕΠΕ» δια του κ. Μιχάλη Παπαπέτρου, παραθέτει τις θέσεις του, σε επιστολή προς τον διευθυντή της «Κ» Ανδρέα Παράσχο. Το περιεχόμενο της επιστολής καθώς και επισυναπτόμενης ανακοίνωσης παρατίθενται πιο κάτω:

«Το δικαίωμα διαφωνίας και κριτικής για οποιοδήποτε θέμα είναι όχι μόνο θεμιτό αλλά και επιθυμητό σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία.  Από το σημείο, όμως, αυτό, μέχρι να ανεχόμαστε το ακατάσχετο υβρεολόγιο του δικού σας κ. Μιχάλη Περσιάνη, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Εδώ και μέρες ο κ. Περσιάνης ασχολείται  με την προτεινόμενη έκδοση μετοχών της Τράπεζας Κύπρου με εκτενείς αναφορές στο δικηγορικό Γραφείο  Σκορδής, Παπαπέτρου & Σια ΔΕΠΕ. Και είναι απόλυτο δικαίωμα του να ασχολείται με την προτεινόμενη έκδοση μετοχών της Τράπεζας Κύπρου.  Εκείνο, όμως, που δεν είναι δικαίωμα του είναι να κατασκευάζει ψέματα και συκοφαντίες ή να μας αποδίδει παραβατική συμπεριφορά που είτε ο ίδιος επινόησε, είτε που κάποιοι επιτήδειοι συστηματικά του σερβίρουν και αυτός διοχετεύει μέσω των στηλών της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Ειδικότερα.  Προκαλώ τον κ. Μιχάλη Περσιάνη ή τον οποιοδήποτε κρύβεται πίσω από αυτόν να απαντήσει τα εξής απλά:

1.  Ποιος πελάτης άλλου δικηγορικού γραφείου μας παραχώρησε πληρεξούσιο για να ψηφίσουμε στην Γενική Συνέλευση εκ μέρους του, όπως ψευδώς ισχυρίζεται;   Η απάντηση είναι απολύτως κανένας.

2.  Ποια στοιχεία έχει που να τεκμηριώνουν τον εξωφρενικό ισχυρισμό του ότι το γραφείο μας και πελάτες μας αγόρασαν μετοχές εκτός πατώματος για να χειραγωγήσουν την Τράπεζα;  Η απάντηση είναι ότι ούτε το γραφείο μας, ούτε,  εξ  όσων γνωρίζουμε ο οποιοσδήποτε πελάτης μας, , αγόρασε έστω και μία μετοχή εκτός πατώματος.

3.  Ποια στοιχεία έχει που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό του περί άγρας πελατών;  Παρ’ όλον που ο κάθε πελάτης μπορεί ελεύθερα να αλλάζει δικηγόρους, και δικοί μας πελάτες το έπραξαν στο παρελθόν, θέλουμε να δηλώσουμε ότι αφ’ ότου ηγέρθη θέμα έκδοσης νέων μετοχών της Τράπεζας, ΚΑΝΕΝΑΣ πελάτης άλλου γραφείου δεν ζήτησε αλλαγή δικηγόρου προς το γραφείο μας.

Βεβαίως, όλα τα πιο πάνω θα ήταν πολύ εύκολο να διερευνηθούν από τον κ. Περσιάνη, ο οποίος, προς δόξαν της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής, δεν ένοιωσε την ανάγκη να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να μας ρωτήσει για την δική μας εκδοχή στα όσα σοβαρότατα μας καταλογίζει.

Ακόμη, αφού  ο κ. Περσιάνης έχει διερευνήσει ποιοί και πόσες μετοχές έχουν αποκτήσει εκτός πατώματος, μήπως θα έπρεπε να αποκαλύψει τα σχετικά στοιχεία ώστε να σχηματίσουμε όλοι άποψη αν επιχειρείται χειραγώγηση και από ποιούς?

Το να μας αποδίδεται παραβατική  και ποινική συμπεριφορά, όταν με πάνω από 40 χρόνια άσκησης δικηγορίας υπήρξαμε πρότυπο έντιμης και δεοντολογικής συμπεριφοράς αποτελεί αφόρητη πρόκληση για την οποία επιφυλάσσουμε το δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.

Το περιεχόμενο της συναπτόμενης χθεσινής μας ανακοίνωσης που εκδώσαμε σε απάντηση όμοιου (!;) δημοσιεύματος σε άλλο μέσο ενημέρωσης, συμπληρώνει την απάντησή μου  στον κ. Περσιάνη και στο δημοσίευμα της εφημερίδας σας.

Εκείνο που μας εκπλήττει είναι το γεγονός ότι, εκούσα άκουσα, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μετατράπηκε σε φορέα διοχέτευσης αυτής της λασπολογίας, κάτι που δεν συνάδει ούτε με το επίπεδο, ούτε το κύρος, ούτε το ήθος του Διευθυντή Σύνταξής της.
 
Επαναλαμβάνουμε, όπως και στην συναπτόμενη χθεσινή μας ανακοίνωση, ότι εμείς δεν προτιθέμεθα και δεν είναι ο ρόλος μας, σε αυτό το στάδιο, να εμπλακούμε σε δημόσια συζήτηση αναφορικά με τα θέματα που άπτονται της προτεινόμενης έκδοσης μετοχών της Τράπεζας Κύπρου. Διερωτόμαστε όμως γιατί απουσιάζει παντελώς από την σχετική αρθρογραφία της εφημερίδας  σας οποιαδήποτε επιχειρηματολογία αναφορικά με τα θέματα που αποτελούν την ουσία της προτεινόμενης έκδοσης μετοχών.

Παρακαλώ όπως η επιστολή αυτή και η συναπτόμενη ανακοίνωση δημοσιευτεί στην Οικονομική Σελίδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, έντυπης και ηλεκτρονικής, με ανάλογη προβολή όπως τα σχετικά κείμενα του κ. Περσιάνη.

Φιλικά, Μιχάλης Παπαπέτρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΣΚΟΡΔΗΣ, ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ

Αναφερόμαστε στην καταχώρηση στο In Business και στο Sigmalive ημερομηνίας 25ης Αυγούστου 2014, σχετικά με την έκδοση μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, που αναδημοσιεύτηκε σε άλλες σελίδες και επιθυμούμε να παραθέσουμε τα εξής, για αποκατάσταση της αλήθειας.

1.  Το δικηγορικό μας Γραφείο, όταν του ζητήθηκε από πελάτες ενημέρωση και νομική συμβουλή επί του θέματος της έκδοσης μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, την παρέσχε και την ίδια στιγμή θεώρησε υποχρέωση του να ενημερώσει και ενημέρωσε τους πελάτες του που αφορούσε το θέμα.  Η απόφαση ως προς το πώς θα ενεργήσουν οι πελάτες μας αφορά τους ίδιους και εμείς ως επαγγελματίες δικηγόροι έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε τις επιλογές τους και να ενεργήσουμε με βάση αυτές.

2.  Με πιθανολογούμενη την έκδοση μετοχών της Τράπεζας, η οποία, όπως προτείνεται, συνιστά νέο ‘κούρεμα’ για τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας, τόσον πελάτες μας όσον και εμείς, επιλέξαμε, όπως, σε περίπτωση έγκρισης των προτεινομένων ψηφισμάτων, ασκήσουμε το δικαίωμα συμμετοχής στην έκδοση, με στόχο, βεβαίως, όχι την νομιμοποίηση της διαδικασίας, αλλά, τον περιορισμό των συνεπειών. Σημειώνουμε ότι το δικαίωμα συμμετοχής των πελατών μας και του γραφείου μας είναι, εκ των πραγμάτων, αμελητέο σε σχέση με τον αριθμό των μετοχών που προτείνεται να εκδοθούν.

3.  Το να περιγράφεται μια τέτοια συμπεριφορά ως «αλχημία», «περίεργες κινήσεις» και «μανούβρες» και μάλιστα να αποδίδονται κίνητρα στο Γραφείο μας ότι επιδιώκει την χειραγώγηση της Τράπεζας είναι ψευδές, ανυπόστατο και συκοφαντικό.

4.  Η υπεράσπιση από ένα δικηγορικό γραφείο, των συμφερόντων των πελατών του, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας και της νομιμότητας, συνιστά εκπλήρωση καθήκοντος, το οποίο καμιά διαστρέβλωση μπορεί να σκιάσει.

Δεν προτιθέμεθα και δεν είναι ο ρόλος μας, σε αυτό το στάδιο, να εμπλακούμε σε δημόσια συζήτηση αναφορικά με τα θέματα που άπτονται της προτεινόμενης έκδοσης μετοχών της Τράπεζας Κύπρου. Εμείς έτσι ενεργήσαμε και έτσι θα συνεχίσουμε να πράττουμε και στο μέλλον.  Στηρίζοντας και την Τράπεζα Κύπρου έμπρακτα.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση