ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιθεώρηση Κακουργιοδικείου στο Aero Centre στη Δρομολαξιά

Ως είθισται, για λόγους ασφάλειας του Δικαστηρίου, υπήρχε αστυνομική συνοδεία

ΚΥΠΕ

Επιθεώρηση του έργου Aero Centre στη Δρομολαξιά πραγματοποίησε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδριάζει στη Λάρνακα, προκειμένου να αποκτήσει ιδίαν άποψη για το έργο στο οποίο επένδυσε το Ταμείο Συντάξεων της CYTA.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης, συνοδευόμενος από τους παρέδρους Άγγελο Δαβίδ και Χρήστο Φιλίππου, την εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής, τους συνηγόρους υπεράσπισης και τέσσερεις από τους επτά κατηγορούμενους, μετέβησαν γύρω στις 10:00 στη Δρομολαξιά.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Έλλη Παπαγαπίου είχε υποβάλει αίτημα στο Κακουργιοδικείο, πριν τις θερινές διακοπές, για επιτόπια εξέταση του χώρου, κάτι που ήταν επιθυμία και του ίδιου του Δικαστηρίου ώστε να έχει ιδίαν άποψη τόσο για το έργο, όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο και την εγγύτητα του με το Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ως είθισται, για λόγους ασφάλειας του Δικαστηρίου, υπήρχε αστυνομική συνοδεία.

Υπάλληλος του εργολάβου άνοιξε την πύλη που υπάρχει στον περιφραγμένο χώρο του έργου και ξενάγησε την ομάδα στα τέσσερα κτίρια του Aero Centre. Η ομάδα, αφού είδε εξωτερικά τη βύθιση κατά δύο μέτρα των κτιρίων, στη συνέχεια εισήλθε στο υπόγειο του ενός.

Σημειώνεται ότι από την ημέρα που είδε το φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή εδώ και ένα χρόνο περίπου, οι οικοδομικές εργασίες στο έργο έχουν σταματήσει, με αποτέλεσμα γύρω από τα κτίρια να υπάρχουν αρκετά αγριόχορτα.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, με την αντεξέταση από την κατηγορούσα αρχή του επιμετρητή ποσοτήτων Ευθύμιου Ανδρέου, μάρτυρα υπεράσπισης του Χαράλαμπου Τσουρή, δεύτερου κατηγορούμενου στην υπόθεση για την αγορά από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, τουρκοκυπριακού τεμαχίου στη Δρομολαξιά.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι  Ευστάθιος Κιττής, τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Χαράλαμπος Τσουρής, τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA, Ορέστης Βασιλείου, Διευθυντής της CytaVision και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννης Σουρουλλάς, υπάλληλος της CYTA, Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου, Βενιζέλος Ζαννέτος, στέλεχος του ΑΚΕΛ, Αντώνης Ιωακείμ, επιχειρηματίας, και η εταιρεία Polleson Holdings Ltd.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση