ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρασκήνιο

Γράφει ο Δήκτης

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

«Συνεργάζονται»
Με ενδιαφέρον μαθαίνει ο Δήκτης πως ο θεσμός των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη πλέον ετοιμάζεται να επεκταθεί και εκτός των αστικών περιοχών, με στόχο να εξυπηρετήσει και τις αγροτικές ανάγκες. Οι σκέψεις για «Κέντρο Εξυπηρέτησης του Αγρότη», σε συνεργασία και με διάφορα Συνεργατικά, τα οποία προσφέρουν τα καταστήματα που πλέον κλείνουν, για ανάπτυξη των εν λόγω κέντρων, είναι ήδη στα σκαριά. Μαθαίνουμε, δε, πως τα Συνεργατικά σκοπεύουν να πάρουν, κι αυτά μια γωνιά στα ΚΕΑ για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Καλή ιδέα, κι αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την υλοποίησή της.

Η Ιμογενή
Η αγαθή κοπέλα του Σαίξπηρ, που αδίκως κρίθηκε ως άπιστη από κόλπο ενός βρώμικου άνδρα, φαίνεται πως ενέπνευσε καλά στον Κάθικα. Η ταβέρνα με το όνομα της ηρωίδας μάς έχει εντυπωσιάσει αρκούντως για να σχολιάσουμε πως αξίζει πραγματικά μια επίσκεψη. Καλό φαΐ, παραδοσιακό, αλλά με ένα κλικ παραπάνω. Δοκιμάστε τα αιγυπτιακά κουκιά (φούλια) με κύμινο.
ΜΠ

Ψυχίατρο
Ψυχίατρο θέλει το κράτος, όπως φαίνεται. Είναι δυνατόν να έχει τύχει ψυχιατρικής περίθαλψης ο άλλος και να έχει ταυτόχρονα και άδεια κατοχής όπλου; Η Θήρα καλά κάνει να κόψει τις δικαιολογίες: Το μόνο που έχει να ανακοινώσει πλέον είναι τι μέτρα λαμβάνει άμεσα για διόρθωση αυτής της τριτοκοσμικής ανεπάρκειας.

Δεν ήθελαν
Φώναζαν, ξεκάπνιζαν κι έσκιζαν τα μαγιό τους για να μπορούν να πάρουν το 100% της έκδοσης κεφαλαίου οι νυν μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, και σχολιάζαμε πως η όλη επιμονή δεν ήταν τίποτε άλλο από μια εξυπνάδα για να αποτύχει η αύξηση κεφαλαίου. Τελικά, και αφού τους επετράπη μόνο η «επαναρπαγή» του 20%, ούτε κι αυτό το μικρό ποσοστό δεν κάλυψαν οι αιτήσεις για clawback, αποδεικνύοντας πως στόχος ορισμένων δεν ήταν ποτέ να βάλουν 1 δισ. στην τράπεζα, όπως έλεγαν, αλλά κάτι άλλο…

Κουρεύτηκαν
Βασικό παράπονο των μετόχων ήταν πως η αύξηση κεφαλαίου αποτελούσε νέο κούρεμα. Εκ πρώτης όψεως, παράπονο λογικό. Από την άλλη, όμως, δύο είναι τα τινά: Πρώτο κάποιοι φώναζαν όταν γινόταν το κούρεμα, πως αυτό θα πρέπει να κινηθεί κοντά στο 65% και όχι στο 47,5% που ήταν, τελικά. Τότε, μας είπαν ακόμα και κλέφτες, και η πολιτική επικράτησε σε βάρος του μηνύματος που έστελναν οι αριθμοί. Δεύτερο, από την ώρα που το πρώτο κούρεμα ήταν καταφανώς ανεπαρκές, ο μόνος τρόπος να αποφύγουν οι νέοι μέτοχοι το δεύτερο κούρεμα, ήταν να στρώσουν την τράπεζα. Από τη στιγμή που εντυπωσιακές κινήσεις δεν είδαμε, παρά μόνο συνέχιση της ίδιας πορείας που χαράχθηκε το καλοκαίρι του 2013, το νέο «κούρεμα» ήταν αναμενόμενο και αναπόφευκτο.

Quiz
Παλιό και διαχρονικό το ρητό: Don’t do as I do, do as I say. Εις την νήσον των αγίων, όμως, ποιοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να το αντιστρέψουν; (Don’t do as I say, do as I do).


Κοιμούνται
Απορία του Δήκτη είναι κατά ποσόν στην Αρχή Κεφαλαιαγοράς ο δεκαπενταύγουστος διαρκεί μέχρι και τις αρχές του Σεπτέμβρη. Η αρχή που έβγαζε ανακοινώσεις πως για τις εκτός πατώματος μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, που άλλαζαν χέρια κατά την πώληση κουρεμένων και δεσμευμένων καταθέσεων, έπρεπε να περάσουν από ΚΕΠΕΥ, δεν θεώρησε άλλες καταστάσεις αρκούντως σοβαρές για να δικλήσει το βλέμμα. Μη σας ενοχλούμε, κιόλας…


Οι ξένοι
Στάθηκαν που λέτε στην Έκτακτη Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου και φώναζαν πως δεν πρέπει να παραδοθεί η τράπεζα σε ξένους και να φύγει από κυπριακά χέρια. Τους άκουσαν καλά, όχι μόνο ο Χούρικαν αλλά και οι πέντε Ρώσοι μεγαλομέτοχοι που ελέγχουν την κατάσταση. Μετά το παναΰρι θυμηθήκαμε πως δεν θέλουμε ξένους;

Θυμάστε;
Η πλάκα αυτή που έγινε, μας θύμισε τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος πανηγύριζε κι αυτός διότι η Ελληνική παρέμεινε σε κυπριακά χέρια. Ο Δήκτης ακόμα ψάχνει να βρει τους κύπριους που άρπαξαν την μπουκιά από τη Third Point και κράτησαν την Ελληνική σε κυπριακά χέρια…


Μάππα
Δεν μπορούσε να μην σχολιαστεί αυτή την εβδομάδα και η ποδοσφαιρική εικόνα της Κύπρου. Μέσα στην κρίση, και με σαφώς μειωμένους προϋπολογισμούς, μετά από ένα πρωτάθλημα που εκτός από τα πολλά του προβλήματα έδειξε πως οι ομάδες μας αποδυναμώθηκαν, δεν υπάρχει καμία κυπριακή ομάδα που να μη δικαιούται να είναι περήφανη για την παρουσία της στις διεθνείς της υποχρεώσεις. Μπράβο σε όλους.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΔΗΚΤΗΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση