ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Αγία Νάπα δημιουργείται «Λέσχη Παχύφυτων και Κάκτων»

Προς εμπλουτισμό της εμπειρίας του επισκέπτη

ΚΥΠΕ

Την ίδρυση «Λέσχης Παχύφυτων και Κάκτων» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας, μέσα στα πλαίσια της δημιουργίας του Μεσογειακού Πάρκου Ξηρών Φυτών και Κάκτων στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου Γλυπτικής.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, «η δημιουργία της συγκεκριμένης λέσχης παχυφύτων, εντάσσεται στις προσπάθειες του Δήμου για εμπλουτισμό της εμπειρίας του επισκέπτη αλλά και στη συμμετοχή των κατοίκων της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου».

Εξήγησε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο «ενέκρινε την δημιουργία ενός Πάρκου Ξηρών Φυτών και Κάκτων που θα φέρει την ονομασία «Μεσογειακό Πάρκο Ξηρών Φυτών και Κάκτων Αγίας Νάπας». Το πάρκο θα δημιουργηθεί κατ’ επέκταση του Πάρκου Γλυπτικής, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των Λεωφόρων Κάβο Γκρέκο και Κρυού Νερού».

Ο κ. Καρούσος σημείωσε ότι «ο Δήμος Αγίας Νάπας ζήτησε τη βοήθεια και συνεργάζεται με τον Σύνδεσμο Παχυφύτων Κύπρου, έχει ήδη συσταθεί μια επιτροπή τα μέλη της οποίας εργάζονται νυχθημερόν για να φυτέψουν τα 6 από τις 7 και πλέον χιλιάδες παχύφυτα που θέλουμε να φυτευτούν στο Πάρκο, σε μικρές γλάστρες. Ακολούθως οι γλάστρες αυτές θα μεταφερθούν στο χώρο του Πάρκου όπου θα μεταφυτευθούν» είπε προσθέτοντας πως ο κάθε κάκτος που θα φυτευτεί στο χώρο του Πάρκου θα καταγραφεί και θα εξηγηθεί με λεπτομέρεια.

Υπολογίζουμε, συνέχισε ότι τα εγκαίνια τόσο του Πάρκου όσο και της Λέσχης θα τελεστούν τον Μάρτιο ή Απρίλιο του ερχόμενου έτους, δηλαδή του 2015.

Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απάντησε πως «στο Πάρκο θα υπάρχει ειδικός χώρος όπου θα μπορεί ο κάθε πολίτης να φέρει τον δικό του κάκτο από το σπίτι του και να τον φυτέψει εκεί. Ηδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από αρκετούς πολίτες αφού έχουν επικοινωνήσει με το Δήμο περίπου χίλια άτομα τα οποία θα φέρουν τους δικούς τους κάκτους» είπε και πρόσθεσε ότι «το σημείο αυτό θα αποτελέσει τη Λέσχη Παχυφύτων και Κάκτων και το κάθε μέλος που θα παραχωρεί το δικό του κάκτο θα αναγράφεται σε ειδική πλακέτα το όνομα του».

Ο κ. Καρούσος κάλεσε «όλους όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της Λέσχης, είτε από την επαρχία Αμμοχώστου, είτε από οποιοδήποτε μέρος της Κύπρου να επικοινωνήσουν με την κυρία Μαρία Τοφινή – Τσαντίλα, στην Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 23-816307 ή στο email: mariacultural@agianapa.org.cy».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση