ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι ΗΠΑ ενάντια στον συνεχιζόμενο εποικισμό της Δυτικής Όχθης

Η Ουάσιγκτον προτρέπει το Ισραήλ να αναστρέψει την κατανομή γης στην περιοχή

ΚΥΠΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιλαμβάνονται την κυριακάτικη ανακοίνωση του Ισραήλ για κατανομή ώστε να γίνει πιθανή η κατασκευή ενός οικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ως "αντιπαραγωγική" ως προς τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

Η Ουάσιγκτον καλεί δε την ισραηλινή Κυβέρνηση να αντιστρέψει την συγκεκριμένη απόφαση, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Έχουμε εδώ και καιρό εκφράσει την αντίθεσή μας στη συνεχιζόμενη εποικιστική δραστηριότητα", δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

"Καλούμε την Κυβέρνηση του Ισραήλ να αναθεωρήσει την απόφασή του", είπε ο αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι κατανέμει σχεδόν χίλια στρέμματα (400 εκτάρια) στο οικισμό Ετζιόν κοντά στη Βηθλεέμ, μια κίνηση η οποία χαρακτηρίζεται από τους αντίθετους της πολιτικής των εποικισμών ως η μεγαλύτερη κατανομή γης τα τελευταία 30 χρόνια.

Από την παλαιστινιακή πλευρά ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι η απόφαση του Ισραήλ θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη ένταση στην ήδη τεταμένη κατάσταση μετά τις εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση