ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Αθήνα υποδέχεται τη Lady Gaga

Το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού θεωρείται η συναυλία της ποπ σταρ

ΚΥΠΕ

Καλλιτεχνικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού στον χώρο της ποπ μουσικής θεωρείται η συναυλία που θα δώσει την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), η ονομαζόμενη και «παγκόσμια ντίβα της ποπ» Lady Gaga.

Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο `ArtRave: The Artpop Ball Tour`,  είναι μέρος παγκόσμιας περιοδείας της που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 10/9 από το Ντουμπάϊ, πήγε στο Τελ Αβιβ στις 13/9, και θα συνεχιστεί στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη, όπου θα γίνει συναυλία της την Τρίτη 16 του μηνός στο Στάδιο της Τεχνολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πόλης.

Αυτή η ArtRave «ποπ χοροεσπερίδα», όπως χαρακτηρίζεται, θα περιέχει μουσική, χορό, επίδειξη μόδας και πάρτυ – στοιχεία που ενσωματώνονται πάντοτε σε όλα τα σόου της κατά κόσμον Στεφανί Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανόττα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μανχάταν των ΗΠΑ, και είναι όπως λέει η ίδια «κατά τα τρία-τέταρτα Ιταλίδα, αλλά και με αρχαίες γαλλικές ρίζες».

Η τεράστια σκηνή που θα στηθεί στο ΟΑΚΑ την παραμονή της συναυλίας της από τους τεχνικούς που την ακολουθούν σε όλη τη παγκόσμια περιοδεία της, θα είναι σαν μια απέραντη πασαρέλα στην οποία θα παρελαύνει τραγουδώντας και χορεύοντας η Lady Gaga, έχοντας μαζί της 14 χορευτές και 5 μουσικούς, αλλάζοντας συνεχώς, επί σκηνής, ρούχα, περούκες, φτερά.

Η σκηνή ονομάζεται “Fat Lady”, δηλαδή “Παχιά Κυρία”, και είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Το μήκος της είναι 50 μέτρα, το βάθος 31μ, το ύψος 21 μ, και όλη μαζί καλύπτει χώρο 2000 τετραγωνικών μέτρων.

Θα κρεμαστούν δυο γιγαντοοθόνες LED, ενώ τα μηχανήματα για τα ειδικά εφέ, από μόνα τους ζυγίζουν περί του 30 τόνους.

Το γεγονός ότι συνηθίζει να αλλάζει ρούχα επί σκηνής και ότι δεν διστάζει να μένει σχεδόν όπως την γέννησε ο Θεός, θορύβησε τους οργανωτές της συναυλίας στο συντηρητικό Ντουμπάϊ, αλλά η ντίβα τους καθησύχασε ότι θα είναι φρόνιμη, και όντως ήταν.

Τα ακριβότερα εισιτήρια της συναυλίας στο ΟΑΚΑ είναι τα VIP, που στοιχίζουν 115,5 ευρώ. Εκείνα που έχουν από καιρό εξαντληθεί, και που είναι τα δεύτερα ακριβότερα και στοιχίζουν 104,5 ευρώ έκαστο. Είναι τα λεγόμενα Golden Standing, που είναι μπροστά από την σκηνή, μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου, και είναι μόνο για όρθιους.

Εκεί, συνήθως, συναθροίζονται οι πιο πιστοί οπαδοί της Gaga, οι οποίοι ελπίζουν ότι στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις, η τραγουδίστρια θα έρθει κοντά τους και ίσως, καθώς συνηθίζει τελευταία, θα βγάλει και με κάποιους selfie, όπως ονομάζονται οι αυτό-φωτογραφίες με το κινητό τηλέφωνο.

Υπάρχουν ακόμα εισιτήρια σε χαμηλότερες τιμές, δηλαδή των 82,25, 71,5, 49,5, 38,5 και 49,5 ευρώ,

Η συναυλία θα αρχίσει στις 9, και οι πόρτες του Σταδίου θα ανοίξουν από τις 6.30.

Μετά την Αθήνα, η Lady Gaga θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό κομμάτι της περιοδείας της ως τις 24 Νοεμβρίου, κατά σειράν σε: Αμβέρσα, Άμστερνταμ, Χέρνινγκ (Νορβηγία), Όσλο, Στοκχόλμη, Αμβούργο, Πράγα, Κολωνία, Βερολίνο, Μπέρμιγχαμ, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Μάντσεστερ, Λονδίνο (3 συναυλίες, οι 2 είναι κιόλας sold-out), Παρίσι (2 συναυλίες), Βιέννη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βαρκελώνη, Λισαβόνα, Μπέρμιγχαμ (ξανά), Γλασκώβη (ξανά), Σέφιλντ, Νιούκασλ, και Παρίσι (ξανά).

«Γεια σου Ελλάδα. Είμαι η Λέϊντι Γκάγκα. Ανυπομονώ να φέρω την ArtPop Ball περιοδεία στην Αθήνα, στις 19 Σεπτεμβρίου», είναι το οπτικοακουστικό μήνυμα της που ετοίμασε η τραγουδίστρια ειδικά για την συναυλία στο ΟΑΚΑ, και μεταδίδεται αυτές τις ημέρες από πολλά ελλαδικά μέσα ενημέρωσης.

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση