ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λακκοτρύπης: Ενημέρωσε τον Ομήρου για τα ενεργειακά

Επ' ευκαιρία της επίσκεψης διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Ιορδανία

ΚΥΠΕ

Σε πλήρη ενημέρωση των εξελίξεων όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, προέβηκε στο πλαίσιο συνάντησής τους ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, την Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι ο κ. Λακκοτρύπης «μου έκανε μια πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα προς αξιοποίηση των υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας». Πρόσθεσε ότι η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της επίσκεψης διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας την ερχόμενη εβδομάδα στην Ιορδανία ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής της χώρας.

«Δεδομένου ότι η Ιορδανία είναι στρατηγικός εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ενεργειακά θέματα και δεδομένου ότι πρόσφατα ο Υπουργός Ενέργειας βρισκόταν στο Αμάν για συνομιλίες με την Κυβέρνηση της Ιορδανίας και υπήρξαν πολύ θετικές, ενθαρρυντικές εξελίξεις για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα με αυτή τη χώρα, θεώρησε χρήσιμο - και πράγματι ήταν χρήσιμο - να με ενημερώσει, ούτως ώστε στις επαφές που θα έχουμε τόσο με τον Πρωθυπουργό της χώρας, αλλά όσο και με τους Υπουργούς, αλλά και με την Βουλή της χώρας, να κινηθούμε στο ίδιο μήκος κύματος», είπε. Διότι ασφαλώς, συνέχισε, «όλα τα συντεταγμένα όργανα και οι εξουσίες της κυπριακής πολιτείας πρέπει να συνεργάζονται σ` αυτά τα μεγάλης σημασίας εθνικά θέματα, όπως είναι το θέμα της ενέργειας».

Από την πλευρά του ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι «είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις στα ενεργειακά, καθώς επίσης ν` ανταλλάξουμε απόψεις σε βάθος για την επικείμενη επίσκεψη της οποίας ο κ. Πρόεδρος θα ηγηθεί, στην Ιορδανία».

Όπως γνωρίζετε, πρόσθεσε, «μετέβηκα στην Ιορδανία πριν μερικές μέρες, υπήρξαν πάρα πολύ θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας μ` αυτή τη χώρα και για σκοπούς, όπως ανέφερε και ο κ. Πρόεδρος, ευθυγράμμισης των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας κρίναμε χρήσιμο να γίνει αυτή η σημερινή ενημέρωση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αναμενόμενες επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι οι επαφές τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, του Προέδρου της Βουλής και του ίδιου «περιστρέφονται κατά κύριο λόγο γύρω από τα ενεργειακά». Είναι ένα εργαλείο, σημείωσε, «το οποίο η Κυπριακή Κυβέρνηση χρησιμοποιεί για την εξωτερική της πολιτική».

«Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την οποία ενημέρωσα και τον Πρόεδρο της Βουλής», είπε. Εμπίπτει, πρόσθεσε, «στο συνολικό πλαίσιο της περιφερειακής συνεργασίας που προάγει η χώρα μας σ` ότι αφορά τον ενεργειακό τομέα».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδιαφέρον από την Αίγυπτο εισαγωγής κυπριακού φυσικού αερίου, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον και από την Αίγυπτο και από την Ιορδανία».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση