ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περισσότερη λιτότητα προαναγγέλλουν οι Βρετανοί Συντηρητικοί

Το πάγωμα των επιδομάτων από το 2016 θα εξοικονομούσε περί τα 3 δισεκατομμύρια

ΚΥΠΕ

Σε διετές πάγωμα των επιδομάτων πρόνοιας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι δικαιούχοι θα προχωρήσει μία νέα κυβέρνηση των Συντηρητικών εφόσον το κόμμα κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου του 2015, προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν από το βήμα του συνεδρίου των Τόρις στο Μπέρμιγχαμ.

Ο κ. Όσμπορν είπε πως για να καλυφθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας απαιτείται περαιτέρω μόνιμη εξοικονόμηση 25 δισεκατομμυρίων λιρών. Το πάγωμα των επιδομάτων από το 2016 θα εξοικονομούσε περί τα 3 δισεκατομμύρια. Πρόθεση του κ. Όσμπορν είναι να εξαιρεθούν τα επιδόματα για τους ανάπηρους, τους συνταξιούχους και το επίδομα μητρότητας.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι αν οι Συντηρητικοί παραμείνουν στη διακυβέρνηση της χώρας σχεδιάζουν περαιτέρω περικοπές της τάξης των 13 δισεκατομμυρίων λιρών από τους προϋπολογισμούς των υπουργείων.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού με αύξηση φόρων, λέγοντας ότι αυτή η επιλογή «δεν υφίσταται».

Ο κ. Όσμπορν ανακοίνωσε επίσης την άμεση κατάργηση φόρου 55% σε ορισμένες κληροδοτούμενες συντάξεις, καθώς και μέτρα για την καταπολέμηση λογιστικών μεθόδων αποφυγής φορολόγησης που μετέρχονται πολυεθνικές εταιρείες.

Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον Υπουργό Οικονομικών και τους Τόρις ότι «υπερασπίζονται τους πολύ λίγους πλουσιότερους», ενώ έντονες ήταν και οι αντιδράσεις των συνδικάτων και οργανώσεων αρωγής για το πάγωμα των επιδομάτων.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση