ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συγχατηρήριο μήνυμα Γερμανού Προέδρου προς Αναστασιάδη

Ο Γιοάχιμ Γκάουκ στηρίζει για Κυπριακό και μνημόνιο

ΚΥΠΕ

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη απέστειλε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ με την ευκαιρία της επετείου της  Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αναφορές στο Κυπριακό και την οικονομία.

«Οι διαπραγματεύσεις που επανάρχισαν τον Φεβρουάριο φέτος για να ξεπεραστεί η οδυνηρή διαίρεση της Κύπρου έγιναν χάρη και στην προσωπική σας προσήλωση και τη βούληση του λαού σας. Επιτρέψτε μου να ενθαρρύνω εσάς, όπως και το λαό της χώρας σας, να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για μια από κοινού λύση στη διένεξη», τονίζει ο Γερμανός Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στις «επιπτώσεις του προγράμματος προσαρμογής και μεταρρύθμισης στη χώρα σας», ο Γερμανός Πρόεδρος εκφράζει το σεβασμό του για την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα του λαού της Κύπρου να συνεχίσει τη διαδικασία την οποία άρχισε.

«Να είστε βέβαιος ότι η Γερμανία στέκει στο πλευρό της Κύπρου και θα στηρίξει τη χώρα σας στις προσπάθειες της να διαχειριστεί αυτό το πολυσχιδές έργο», τονίζει.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «με την ευκαιρία της 54ης επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας σας, επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια, όπως και εκ μέρους των συμπατριωτών μου, σε εσάς και το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση