ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Αποφασισμένοι να δουλέψουμε για τη λύση

Πολλά μηνύματα έστειλε ο ΠτΔ με τις δηλώσεις του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης

ΚΥΠΕ

Την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για να εξευρεθεί τρόπος ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η σημερινή επέτειος δίδει την ευκαιρία απότισης φόρου τιμής στους αρχηγούς, τους ήρωες και τους αγωνιστές του 1955-59, απότισης φόρου τιμής στις αρχές ασφαλείας, στους εθελοντές που κράτησαν το κράτος το 1963-64 αλλά και στους ήρωες της αντίστασης κατά του πραξικοπήματος που έδωσαν τη ζωή τους για τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 "Την ίδια ώρα, είναι ημέρα αποτίμησης της πορείας που μέχρι σήμερα ακολουθήσαμε και μέσα από την αυτογνωσία, την αυτοκριτική και την ανασκόπηση αυτής της πορείας έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για ένα πραγματικά ελπιδοφόρο μέλλον", τόνισε.

Συνεχάρη θερμότατα τον ΥΠΑΜ και τον Αρχηγό της ΕΦ, "γενικότερα τους στρατευμένους νέους, για την άψογη εμφάνιση κατά τη διάρκεια της παρέλασης".

"Αυτό που θέλω να διαμηνύσω ταυτόχρονα είναι, παρά την συναισθηματική φόρτιση και υπερηφάνεια που αισθάνεται ο καθένας για τα άρτια εκπαιδευμένα τμήματα της ΕΦ, να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες που να μην χρειαστεί ποτέ μα ποτέ να υπάρξει ανάγκη για την οποιαδήποτε παρέμβαση που να οδηγήσει σε όσα δεν επιθυμεί κανένας μας", υπογράμμισε.

Εξέφρασε την "αποφασιστικότητά μας να δουλέψουμε για να εξευρεθεί ένας τρόπος ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού, μια λύση που να δικαιώνει τις προσδοκίες και τις εύλογες ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών της Κύπρου, Ε/Κ και Τ/Κ, μια λύση βιώσιμη και λειτουργική που να δίδει ένα σύγχρονο κράτος και να εγγυάται το μέλλον των νέων γενιών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
54 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας
«Η Ελλάδα, ο ισχυρότερος συμπαραστάτης της Κύπρου»
ΠτΔ: Αυτοκριτική, αυτογνωσία και ενότητα η μόνη συνταγή σωτηρίας

Τοποθετήσεις κόμμάτων για την ημέρα της Ανεξαρτησίας
Πούτιν: Μπορούμε να ενισχύσουμε την κυπρορωσική συνεργασία

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση