ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Μπλόκο» σε τρομοκρατικό χτύπημα

Έξι προσαγωγές ατόμων, μετά από πληροφορίες ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

Kathimerini.gr

Σε αναζήτηση οπλισμού για την υλοποίηση τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αθήνα βρίσκονταν, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ορισμένοι από τους συνολικά έξι προσαχθέντες κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για άτομα που, κατά την ΕΛ.ΑΣ., είναι ύποπτα για διάπραξη ενόπλων ληστειών στη Θεσσαλονίκη και έχουν επαφές με κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ένας από τους προσαχθέντες είναι υπήκοος Αλβανίας.

H Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια στο Λυκαβηττό, τα Εξάρχεια και τη Θεσσαλονίκη, ενώ πληροφορίες που ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης δεν επιβεβαιώνονταν από επίσημα χείλη έβαζαν στο κάδρο των αστυνομικών επιχειρήσεων και την περιοχή του Βύρωνα. Στα σπίτια που ερευνήθηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, μια χειροβομβίδα και πολλές σφαίρες. Σφαίρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και κατά την έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατοχή των έξι προσαχθέντων βρέθηκαν ακόμα μια πλαστή ταυτότητα καθώς και χρήματα που, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν ότι προέρχονται από ένοπλες ληστείες στη συμπρωτεύουσα. Εξάλλου, ορισμένοι από τους προσαχθέντες θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε δύο τουλάχιστον ένοπλες ληστείες, η πρώτη την 21η Ιουλίου 2014 σε τράπεζα στην Επανομή και η δεύτερη την 23η Αυγούστου 2013 στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμαριά.
 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ