ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Γερμανία στηρίζει λύση στο Κυπριακό

Στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της ΕΕ, λέει ο νέος Πρέσβης

ΚΥΠΕ

Η Γερμανία στηρίζει μια λύση στο Κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της ΕΕ, τονίζει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο νέος Πρέσβης της Γερμανίας στη Λευκωσία Νικολάι φον Σιόπφ.

Σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων με την ευκαιρία της αυριανής εθνικής επετείου της Γερμανικής Ενοποίησης, ο κ. φον Σιόπφ επισημαίνει ότι ενώ το Βερολίνο είναι επανενωμένο, η Λευκωσία παραμένει η μοναδική διαιρεμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη.

“Η Γερμανία συνεχίζει να στηρίζει οποιαδήποτε πραγματική πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας συνολικής και βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της ΕΕ”, υπογραμμίζει ο Γερμανός Πρέσβης.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι πολίτες της Γερμανίας, οι οποίοι για σειρά ετών είχαν υποστεί τις συνέπειες της διαίρεσης της χώρας τους, κατανοούν απολύτως την επιθυμία των Κυπρίων, και από τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής, προκειμένου να επιτευχθεί τελικά μια λύση στο Κυπριακό.

Ο γερμανικός λαός, αναφέρει, έχει επωφεληθεί από την επανένωση της χώρας, τόσο πολιτικά, γιατί επιτεύχθηκε μια πλήρης κρατική υπόσταση, όσο και οικονομικά, επειδή η εσωτερική αγορά διευρύνθηκε.

“Επίσης, τα οφέλη ήταν και προσωπικά καθώς οι ​​Γερμανοί και στις δύο πλευρές του σιδηρούν παραπετάσματος απέκτησαν επιτέλους την ελευθερία να διακινούνται, να εγκαθίστανται και να επισκέπτονται ο ένας τον άλλον χωρίς περιορισμούς”, αναφέρει ο νέος Πρέσβης της Γερμανίας.

Αναφερόμενος στην εθνική ημέρα της Γερμανίας, ο Πρέσβης σημειώνει ότι "η ενοποίηση της Γερμανίας ήταν το αποτέλεσμα των ειρηνικών επαναστάσεων στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Ήταν το κουράγιο που έδειξαν πολλοί άνθρωποι σε διάφορες πόλεις όπως η Πράγα, η Βουδαπέστη και η Λειψία, που έκανε πραγματικότητα το όνειρο της ενοποίησης της Γερμανίας και της Ευρώπης”.

Οι επίσημοι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της χώρας θα πραγματοποιηθούν στο Αννόβερο.

Οπως σημείωσε ο Γερμανός Πρέσβης, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας το μήνυμα της ημέρας είναι ότι η Γερμανία, μαθαίνοντας από τα σκοτεινά κεφάλαια της ιστορίας του 20ού αιώνα, θεωρεί πως η πολιτιστική και θρησκευτική ποικιλομορφία αποτελεί εμπλουτισμό της κοινωνίας μας.

“Ταυτόχρονα, είναι μια έκφραση της δέσμευσης μας για μια Ευρώπη της οποίας η δύναμη βρίσκεται στην δυνατότητα εξεύρεσης συμβιβαστικών λύσεων ανάμεσα σε διαφορετικές γείτονες χώρες” κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση