ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης: «Το σύστημα της ΔΥ πρέπει να αλλάζει συνεχώς»

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω τόνισε ότι δεν τελειώνει η μεταρρύθμιση

ΚΥΠΕ

Δεν θα εξαντληθεί η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας ούτε τους επόμενους μήνες, ούτε τα επόμενα χρόνια, είπε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης και πρόσθεσε ότι το σύστημα χρειάζεται να αλλάζει συνεχώς.

Ο κ. Πετρίδης συναντήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος με αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Δημήτρη Συλλούρη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και το επιτελείο του για την ενημέρωση που τους έκαναν σε ό,τι αφορά την μεταρρύθμιση, είπε ότι μετά από αυτή την ενημέρωση, σαν Ευρωπαϊκό Κόμμα θεωρούν ότι από σήμερα ξεκινούν τη στενή συνεργασία για την μεταρρύθμιση «ή καλύτερα εμείς λέμε για την επανίδρυση του κράτους, διότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, στις δικές του δηλώσεις είπε ότι η συνάντηση ήταν πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική.

«Τα προβλήματα είναι χιλιοειπωμένα, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε, ούτε χρειάζονται μεγάλοι λόγοι αυτή τη στιγμή. Πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά για να αρχίσουμε να παράγουμε αποτελέσματα, γιατί μόνο έτσι θα πειστεί και ο κόσμος», σημείωσε.

Σε ερώτηση πως προχωρεί η μεταρρύθμιση, ο κ. Πετρίδης είπε ότι άρχισαν να ετοιμάζονται οι δικές τους προτάσεις και ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών με τα κόμματα.

«Για παράδειγμα οι μελέτες των εμπειρογνωμόνων, για τα θέματα τα οριζόντια δηλαδή τα θέματα των προαγωγών, τα θέματα των αυξήσεων, αυτά είναι έτοιμες. Θα τις δώσουμε και στα κόμματα. Αλλά για άλλα θέματα θα αρχίσουν να τρέχουν. Δηλαδή θα αρχίσουν να γίνονται οι μελέτες τώρα που αφορούν συγκεκριμένα Υπουργεία: το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Συγκοινωνιών, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Έχουν τελειώσει οι μελέτες για το Υπουργείο Γεωργίας, για το Υπουργείο Παιδείας, για το Υπουργείο Υγείας. Δεν θα εξαντληθεί η μεταρρύθμιση ούτε τους επόμενους μήνες, ούτε τα επόμενα χρόνια. Το σύστημα χρειάζεται να αλλάζει συνεχώς. Είναι μια μόνιμη διαδικασία», κατέληξε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση