ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποια «μεγάλη Κυρία»; Ο Βασιλιάς

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Η αλαζονεία είναι το γνώρισμα της συμπεριφοράς του ανθρώπου που πηγάζει από την υπερτίμηση του εαυτού του. Θεωρώντας δηλαδή ότι είναι υπεράνω των υπολοίπων δεν έχει κανένα ενδοιασμό να τους ταπεινώσει ή γενικώς να τους απαξιώσει πλήρως. Στην δική μας περίπτωση ο πρωταγωνιστής λειτουργεί πολύ πιο γενικευμένα. Ούτε και νοιάζεται αν η κόντρα που άνοιξε, αφορά ένα ιστορικό σωματείο, ιστορικό απ’ όλες τις απόψεις. Ούτε και πως είναι μία από τις μεγάλες ομάδες του ποδοσφαίρου, το οποίο κανονικά έπρεπε να υπηρετεί ωστόσο αυτός ελέγχει και ανάλογα πράττει.

Δεν θα εξετάσουμε στην παρούσα φάση τα αίτια της κόντρας και τα γεγονότα που μεσολάβησαν μεταξύ του Κουτσοκούμνη και της Ανόρθωσης. Έτσι και αλλιώς από την πρώτη στιγμή είχαμε αναφέρει και γράψει ότι το Βαρωσιώτικο σωματείο θα πληρώσει με κάθε τρόπο την απόφασή του να συμπορευτεί με άλλη τηλεοπτική πλατφόρμα και όχι με αυτήν του Κουτσοκούμνη και της παρέας του.

Αυτό που κυρίως ενοχλεί πια και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό είναι το ύφος και ο τρόπος που αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μιλάει και αναφέρεται σ’ ένα ιστορικό σωματείο που το αγαπά και λατρεύει χιλιάδες κόσμος ωσάν να είναι το τελευταίο κλοτσοσκούφι. Η αλαζονεία του είναι μάλιστα τέτοια, που του στερεί την πραγματικότητα. Γιατί στις ραδιοφωνικές του δηλώσεις, στην προσπάθειά του ν’ αναδείξει την καλοσύνη που χαρακτηρίζει την Ομοσπονδία αποκάλυψε και τα μαγειρέματα που γίνονται εντός του παλατιού, ανάλογα με τα δεδομένα που έχουν ενώπιόν τους.

«Δεν αφαιρέσαμε τον Μάρτιο έξι βαθμούς λόγω των κριτηριών UEFA γιατί υπέγραψε τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΚΟΠ, λαμβάνοντας προκαταβολή. Όταν όμως υπέγραψε συμβόλαιο και αλλού θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε το θέμα τον κριτηρίων και να αφαιρέσουμε τους βαθμούς. Έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης. Βοηθήσαμε την Ανόρθωση».

Ο Κώστας και η παρέα του δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εξυπηρετήσουν ή όχι τον όποιο υπήκοό τους, ανάλογα με την υποταγή που επιδεικνύει ή αντίθετα. Και επειδή ακριβώς έχουν μια τέτοια δυνατότητα, ο όποιος συναλλασσόμενος είναι απόλυτα εξαρτημένος από την εξουσία που έχει απέναντι του. Και αυτοί με τη σειρά τους, ζαλισμένοι από την υπεροχή και δύναμη που διαθέτουν δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να βγουν δημόσια και να πουν: «Η Ανόρθωση λέει ανοησίες».

Στο κάτω, κάτω ποια είναι η Ανόρθωση; Ποια «μεγάλη Κυρία;». Ο Βασιλιάς…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση