ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Jennifer Garner τα έβαλε με το Hollywood

Προστίθεται στη λίστα των γυναικών που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον σεξισμό

Kathimerini.gr

Δεν είναι λίγες οι διάσημες ηθοποιοί του Hollywood που τον τελευταίο καιρό έχουν καταγγείλει το σεξιστικό σύστημα της showbiz που θέλει τους γυναικείους ρόλους επιφανειακούς και τις stars να απαντούν σε ρηχές ερωτήσεις για την καθημερινότητά τους. Η Kristen Stewart πρόσφατα δήλωσε ότι στη βιομηχανία του αμερικάνικου κινηματογράφου οι περισσότεροι σκηνοθέτες «είναι άντρες που θέλουν να πουν αντρικές ιστορίες» ενώ η Anne Hathaway έχει χάσει το μέτρημα για το πόσες φορές της έχουν πει ότι δεν είναι σέξι. Ακόμα και η Penelope Cruz που έχει πάρει μια ανάσα γυρίζοντας ευρωπαϊκές ταινίες, έχει πει στο παρελθόν ότι «κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά όταν είσαι γνωστή ως όμορφη γυναίκα». Η Jennifer Garner είναι η τελευταία που προστίθεται στη λίστα των γυναικών που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον σεξισμό που επικρατεί όχι μόνο στη βιομηχανία του θεάματος αλλά και στα media.

Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση του αμερικάνικου περιοδικού Elle, ‘Women in Hollywood’ όπου τιμήθηκε για την δημιουργική συνεισφορά της στον κινηματογράφο, η 42χρονη ηθοποιός αναρωτήθηκε γιατί χρειάζεται μια τέτοια εκδήλωση: «Η εκδήλωση ‘Οι άντρες στο Hollywood’ γίνεται κάθε μέρα και ονομάζεται Hollywood» είπε η Garner τονίζοντας ότι το «51% του πληθυσμού δεν θα έπρεπε να διοργανώνει ένα ξεχωριστό event για να γιορτάζει το γεγονός ότι σε μια τέχνη που εξιστορεί το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και ζωντανός, έχουμε και εμείς ρόλο».

Η Jennifer που είναι παντρεμένη με έναν από τους πιο διάσημους A-listers του Hollywood, τον Ben Affleck, έχει παρατηρήσει όχι μόνο ότι οι αμερικάνικες ταινίες είναι βασισμένες σε αντρικούς ρόλους αλλά και πως τα media προσεγγίζουν διαφορετικά τις γυναίκες από ότι τους άντρες. Μάλιστα, αυτός ο σεξισμός έγινε για την ηθοποιό πολύ εμφανής μετά από μια συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον Affleck: «Κάθε δημοσιογράφος στον οποίο έδωσα συνέντευξη, πραγματικά όλοι τους, με ρώτησαν ‘πως ισορροπώ μεταξύ της δουλειάς και της οικογένειας μου’. Ο Ben μου είπε ότι όλοι τον ρωτούσαν για το στήθος της Emily Ratajkowski (σ.σ. συμπρωταγωνίστριας του ηθοποιού στο Gone Girl) στο videoclip ‘Blurred Lines’, τα οποία- αν μιλάμε για αυτά- είναι όντως αληθινά και υπέροχα. Κανείς όμως δεν τον ρώτησε για την ισορροπία μεταξύ δουλειάς-οικογένειας. Στην πραγματικότητα κανείς δεν τον έχει ρωτήσει ποτέ κάτι τέτοιο παρόλο που μοιραζόμαστε την ίδια οικογενειακή ζωή. Δεν είναι καιρός να αλλάξουμε αυτή την συζήτηση;»

Η Garner που φέτος πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων και στην νέα ταινία του Jason Reitman ‘Men, Women and Children’ που εξετάζει τις διαπροσωπικές σχέσεις στην εποχή των social media, αισθάνεται πως στην οικογένειά της και την καθημερινότητα που μοιράζεται με Ben Affleck έχει ισάξιο ρόλο με τον σύζυγό της. Όπως δήλωσε στο αμερικάνικο περιοδικό Elle, μπορεί η μητρότητα να άλλαξε λίγο τις επαγγελματικές τη προοπτικές, όμως είχε την απόλυτη υποστήριξη από τον Affleck: «οι φιλοδοξίες μου άλλαξαν όταν έκανα παιδιά με ένα τρόπο που δεν περίμενα. Έγινα πιο φιλόδοξη για τη ζωή μου συνολικά και για την υγεία και την ευτυχία της οικογένειάς μου, που περιλαμβάνει και τον άντρα μου αλλά και εμένα. Ο σύζυγός μου είναι αυτός που πάντα μου λέει ‘πρέπει να δουλέψεις. Είναι μέρος του εαυτού σου». Η Jennifer Garner με απλά λόγια υποστήριξε το δικαίωμα κάθε γυναίκας να είναι μητέρα και επαγγελματίας χωρίς να γίνεται θέμα από τα media, γιατί οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες μπορεί να είναι διαφορετικές αλλά είναι και ίσες.

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ