ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εμπολα: Αψήφησε την καραντίνα η νοσοκόμα από το Μέιν

Βγήκε από το σπίτι της και έκανε βόλτα με το ποδήλατό της

Kathimerini.gr

Πράξη έκανε τις διαμαρτυρίες της για την υποχρεωτική καραντίνα που της έχει επιβληθεί, η νοσοκόμα από το Μέιν, που επέστρεψε πρόσφατα από τη Σιέρα Λεόνε, βγαίνοντας την Πέμπτη από το σπίτι της και κάνοντας βόλτα με το ποδήλατό της.

Η Κέισι Χίκοξ, παρότι δεν έχει παρουσιάσει κάποια σύμπτωμα του ιού Εμπολα, υποχρεώθηκε από τις τοπικές αρχές να τεθεί σε καραντίνα για 21 μέρες, γεγονός που της ανάγκασε να απειλήσει ότι προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Δύο περιπολικά της αστυνομίας ακολουθούσαν τη νοσοκόμα, και τον σύντροφό της, οι οποίοι αφού φόρεσαν τα κράνη τους βγήκαν για μια βόλτα με τα ποδήλατά τους χωρίς να μιλήσουν καθόλου στους δημοσιογράφους που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της.

«Δεν θέλω να μείνω εδώ και να βλέπω τα πολιτικά μου δικαιώματα να παραβιάζονται παρά το γεγονός ότι όλο αυτό δεν στηρίζεται σε επιστημονικές βάσεις» είχε δηλώσει χθες  η Χίκοξ, εξηγώντας τους λόγους που αντιτίθεται στην απόφαση των αρχών του Μέιν.

Επιπλέον 100 εκατ. δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα
Την ίδια ώρα, την αποδέσμευση επιπλέον 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη μάχη κατά του Έμπολα ανακοίνωσε την Πέμπτη η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Η παγκόσμια ανταπόκριση στην κρίση του Έμπολα έχει ξεκάθαρα αυξηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, όμως αντιμετωπίζουμε ακόμα μια προφανή έλλειψη ομάδων υγείας που θα αναπτυχθούν στις πλέον πληγείσες περιοχές μόλυνσης» δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ σε ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Βασική στόχευση της χρηματοδότησης θα είναι ένα κέντρο συντονισμού που θα εγκατασταθεί στη Γκάνα και θα αναλάβει να «συγκεντρώσει, να εκπαιδεύσει και να στείλει» τις ιατρικές ομάδες στις 3 αυτές χώρες, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

«Πρέπει να βρούμε όλα τα απαραίτητα μέσα για να άρουμε τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν στο ιατρικό προσωπικό από ξένες χώρες να εκπληρώσουν την αποστολή τους», πρόσθεσε ο Κιμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ανακοινώσει την αποδέσμευση 500 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο τον περιορισμό της επιδημίας.

 

 

 

 

 
 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση