ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χάσικος: Ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη δόση

Γνωρίζαμε πως οι νόμοι της Βουλής θα είχαν αυτή την κατάληξη ανέφερε ο ΥΠΕΣ

ΚΥΠΕ

Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 430 εκ. ευρώ περίπου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης της Κυπριακής Οικονομίας, μετά την απόφαση του Ανωτάτου, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Είπε εξάλλου ότι το πολυνομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα θα τεθεί ενώπιον της Τρόικας, που αναμένεται στην Κύπρο, για να υπάρχει συμφωνία και «να αποφύγουμε τα όσα βιώσαμε τον προηγούμενο καιρό».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός προέβη στις δηλώσεις μετά το πέρας της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου, στο ΚΕΒΕ. Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα του πολυνομοσχεδίου για την αφερεγγυότητα, ο κ. Χάσικος είπε ότι το Υπουργείο Οικονομικών, και τα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, συνεχίζουν τις συναντήσεις τους ώστε να διαμορφωθεί ένα Νομοσχέδιο το οποίο να μπορεί να περάσει, έστω κατά πλειοψηφία, από τη Βουλή.

Με αυτόν τον τρόπο, είπε, εξασφαλίζονται οι ευάλωτες ομάδες σε συνεργασία με τα κόμματα. Πρόσθεσε ότι αυτή τη φορά θα αποφευχθούν οι όποιες ταλαιπωρίες και έγκαιρα θα ψηφίσει η Βουλή αυτό το Νομοσχέδιο.

Συμπλήρωσε ότι οι συναντήσεις μεταξύ Κυβέρνησης και κομμάτων συνεχίζονται κατά τρόπο εντατικό, ενώ αναμένεται η άφιξη της Τρόικας στην Κύπρο.

Είπε εξάλλου ότι το ΑΚΕΛ, για δικούς του λόγους απεφάσισε να μη συμμετέχει στη συνδιαμόρφωση του πολυνομοσχεδίου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο με την απόφαση του Ανωτάτου τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και για τον κυπριακό λαό, ο κ. Χάσικος απάντησε ότι «είναι καλύτερα τα πράγματα για την οικονομία του τόπου», καθώς συνεχίζεται απρόσκοπτα το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης.

«Εμείς γνωρίζαμε, λέγαμε ότι οι Νόμοι που ψήφισε η Βουλή θα είχαν αυτήν την κατάληξη. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο γέγονε γέγονε. Προχωρούμε, μαζί με τα κόμματα», εξαιρουμένου του ΑΚΕΛ «το οποίο έχει τη δική του στρατηγική» είπε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση