ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Maggie Smith: Η ζωή της μετά το Downton Abbey

Η καριέρα της ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50 από το θεατρικό σανίδι

Kathimerini.gr

Η Maggie Smith είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και ταλαντούχες βρετανίδες ηθοποιούς. Η καριέρα της ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50 από το θεατρικό σανίδι και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες ταινίες συμπεριλαμβανομένων του ‘Murder By Death’, ‘The Prime of Miss Jean Brodie’ και της πρόσφατης επιτυχημένης σειράς ταινιών Harry Potter. Όπως, όμως, δηλώνει η ίδια σε μια πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό’ Review’ της κυριακάτικης βρετανικής εφημερίδας Telegraph, η φήμη που κέρδισε μέσω του τηλεοπτικού της ρόλου στη δημοφιλή σειρά Downton Abbey, είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί πια να την αντιμετωπίσει.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός μετράει περίπου 62 χρόνια καριέρας, όμως χρειάστηκε ένα μέσο -τόσο δημοφιλές όσο η τηλεόραση- για να την κάνει αγαπητή στο ευρύ κοινό. Σε ένα πρόσφατο ταξίδι της στο Παρίσι, όπου βρέθηκε για τα γυρίσματα 'My Old Lady', την νέα της ταινία με την Kristin Scott Thomas, οι θαυμαστές της την ‘πολιόρκησαν’ τόσο έντονα που χρειάστηκε να τρέξει μακριά τους: «Αυτό δεν μου έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Η τηλεόραση το κάνει αυτό. Ήταν απαίσιο. Μου αρέσει να περπατώ μόνη μου και απλά δεν μπορούσα πια. Εάν θέλω πρέπει πάντα να έχω μαζί ένα φίλο», είπε η 79χρονη ηθοποιός για την άσχημη εμπειρία που είχε με τους θαυμαστές του Downton Abbey.

Η Maggie Smith θεωρείται μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς παγκοσμίως, όμως, πάντα διατηρούσε ένα χαμηλό προφίλ και δεν είχε προκαλέσει ποτέ με την προσωπική της ζωή. Ο ρόλος της ως Violet Crawley, η δυναμική χήρα κοντέσα του Grantham, φαίνεται ότι δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα της ηθοποιού που δεν αντιδράει καθόλου όπως η ηρωίδα που υποδύεται στην τηλεοπτική σειρά όταν οι θαυμαστές της την πλησιάζουν: «τρέχω κυρίως. Δεν ξέρω πώς οι υπόλοιποι το αντιμετωπίζουν. Τι κάνουν αυτοί οι μεγάλοι κινηματογραφικοί stars; Δεν πιστεύω ότι περπατούν μόνοι τους στο δρόμο. Τι κάνουν; Ίσως δεν βγαίνουν ποτέ έξω. Εγώ θα τους συμβούλευα να μην πάνε ποτέ στο Παρίσι», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός για την πρόσφατη εμπειρία της με μερικούς αμερικάνους θαυμαστές της στο Παρίσι.

Μπορεί η Maggie Smith να έχει τιμηθεί με δύο Όσκαρ, ένα βραβείο Τόνυ, εφτά βραβεία BAFTA, δύο βραβεία Emmy, δύο Χρυσές Σφαίρες και πολλά άλλα βραβεία και μπορεί να έχει τιμηθεί επίσης και από τη βασίλισσα της Αγγλίας με τον τίτλο τιμής ‘Dame’ του Τάγματος Τιμής της Βρετανίας, όμως χρειάστηκε μια τηλεοπτική σειρά για να αναγνωριστεί η αξία της πέρα από τους κριτικούς και από το ευρύ κοινό. Η ηθοποιός που τώρα μαθαίνει να διαχειρίζεται το νέο επίπεδο δόξας το οποίο δεν της επιτρέπει να περπατά στο δρόμο, δεν ενοχλήθηκε από τους fans ούτε την εποχή που νεαροί θεατές ούρλιαζαν στη θέα κάποιου πρωταγωνιστή της ταινίας Harry Potter. Η Maggie Smith είχε ξεκινήσει την καριέρα της στο θέατρο Oxford Playhouse και έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση το 1956 στο Child in the House. Από τότε έχει συμμετάσχει σε παραπάνω από 60 ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές με μερικούς από τους πιο διακεκριμένου ηθοποιούς όπως τον Ian McKellen και την Judi Dench με τους οποίους πλέον μοιράζεται και μία από τις υψηλότερες τιμές του Ηνωμένου Βασιλείου. Πριν από ένα μήνα παρασημοφορήθηκε από την Βασίλισσα Ελισάβετ ως Συνοδός Τιμής για τη συνεισφορά της στον πολιτισμό και τις τέχνες, μια τιμή που μπορεί να μην έκανε τους θαυμαστές της να της ζητούν αυτόγραφα, όμως η ίδια σίγουρα απόλαυσε περισσότερο.

 

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ